Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Román-magyar háború közeleg: A helyzet bármikor bekövetkezhet?
Mindenegyben Blog - 2019. július 04. (csütörtök), 12:06

Román-magyar háború közeleg: A helyzet bármikor bekövetkezhet?

Hirdetés
Hirdetés
2019 júl 04

Úgy néz ki, hogy véglegesen elmérgesedhet a magyarok és a románok amúgy sem túl jóm viszonya.

Ez az egész pedig odáig fajulhat, hogy háború robbanhat ki a szomszédainkkal. Legalábbis egyes geopolitikai elemzők és diplomaták komolyan aggódnak amiatt, hogy a két ország kapcsolata jelentősebb mértékben tovább romlik.

Az egésznek a “gyújtópontja” az úzvölgyi temetőben történt eset volt.

Mint a magyarokvagyunk.com is megírta, a magyar katonáknak is emléket állító temetőben rengeteg sírt megrongáltak román szélsőséges csapatok.

Hirdetés
[ ]

Eztán felgyorsultak az események.

Feljelentette az ügyészségen a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét Mircia Chelaru nyugalmazott tábornok, aki a június 6-ai úzvögyi incidensről tett kijelentései miatt háborús propagandával vádolja Kelemen Hunort

Megbízható információink vannak róla, hogy az incidenst szerinte néhány román civil szervezet, illetve néhány ortodox pópa és nyugalmazott katonatiszt provokálta ki.

A székelyföldiek a temető körül élőláncot alkottak, hogy megvédjék azt, de megtámadták őket az agresszív román csoportok.

A román hatóságok a nyugalmazott tábornok oldaláról vágtak vissza.

Álláspontjuk szerint Kelemen a kijelentésével az állam biztonságát veszélyeztette, s ez fegyveres összetűzésbe torkollhatott volna, így háborús propagandának minősül.

Ez lényegében azt jelent, hogy a két fél viszonya annyira elmérgesedett, hogy bármikor egy hasonló incidens már olyan indulatokat is kiválthat, ami akár háborúba is torkollhat.

Talán nem véletlen, hogy a magyar miniszterelnök az elmúlt néhány évben gőzerővel kezdte beleönteni a pénzt a haderő fejlesztésébe, és rengeteg fegyvert és harci gépeket vásárolt?

Ha kiprovokálják a háborút, az a másik félnek lesz egy vesztes csata.

Mi magyarok ugyanis kitartóak és erősek vagyunk. És már nagyon régóta várunk arra, hogy visszavegyük Székelyföldet…

OSZD MEG másokkal is!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés