Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Sokan nem tudják de ezt mindenkinek be kell fizetni a hónap 12. Napjáig! Dolgozóknak, munkanélkülieknek, családoknak, egyedülállóknak is kötelező!
Mindenegyben Blog - 2022. április 23. (szombat), 10:55

Sokan nem tudják de ezt mindenkinek be kell fizetni a hónap 12. Napjáig! Dolgozóknak, munkanélkülieknek, családoknak, egyedülállóknak is kötelező! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 23

Fizetési nehézség esetén az adózók kérhetnek fizetési könnyítést: részletfizetést vagy fizetési halasztást. 2007-től lépett életbe az a szabályozás, mely szerint a magánszemély amennyiben nem biztosított, és egyéb jogcímen sem áll fenn jogosultsága, akkor egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Havonta küldik a listát a nemfizetőkről

Tavaly összesen 322 503 esetben adott át rendezetlen jogviszonyról adatokat az OEP a Nemzeti Adó-és Vámhivatalnak.

Hirdetés
[ ]

Mindenkit el kell látni

A hirado.hu kérdésére, hogyha valaki nem fizeti a tb-t, de orvosi kezelésre szorul, akkor ki kell-e fizetnie a kezelés díját, az OEP közölte: rendezetlen jogviszony esetén is jogosult a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatások teljes körére a beteg, azaz nem kell megfizetnie az ellátások költségét, de az adatai átadásra kerülnek a NAV részére.

„Kockázatközösség, amelyben a részvétel kötelező”

Kérdésünkre, hogy miért kötelező fizetni a tb-t, az OEP közölte: a törvény alapján „a társadalombiztosítás Magyarország állampolgárait, illetve a hazánkban munkát végző természetes személyeket magába foglaló kockázatközösség, amelyben a részvétel kötelező”.

90 nap után érdemes résen lenni Aki dolgozik, attól a munkáltató automatikusan minden hónapban levonja a járulékot. Nem kell fizetnie annak, aki munkaviszonyban, közalkalmazotti, közszolgálati vagy más szolgálati jogviszonyban áll, illetve aki álláskeresési támogatásban, táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy ápolási díjban részesül.

Az álláskeresési járadék lejárta után – 90 nap – viszont fizetni kell, egészen addig, amíg az érintett nem talál új állást.

Ha valakinek tehát megszűnik a munkaviszonya, a tanulói jogviszonya, vagy más okból megszűnik a járulékfizetés, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie a NAV-hoz és ezt a fizetési kötelezettséget 15 napon belül kell bejelenteni a T1011-es számú adat- és változásbejelentő lapon. A járulékfizetést bármelyik NAV ügyfélszolgálaton intézhetik az érintettek.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés