Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
S.O.S – erről tudjatok!!!! HIBÁS 2 ezresek kerültek forgalomba!!! EZ A HIBÁS KÉTEZRES, 500 EZRET ÉR. NÉZD MEG A PÉNZTÁRCÁD !
Mindenegyben Blog - 2022. április 20. (szerda), 09:31

S.O.S – erről tudjatok!!!! HIBÁS 2 ezresek kerültek forgalomba!!! EZ A HIBÁS KÉTEZRES, 500 EZRET ÉR. NÉZD MEG A PÉNZTÁRCÁD ! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 20

Ha ilyen pénz lapul a pénztárcájában, akkor óriási szerencséje van, mert 28 ezer forintot ér! A sorszámot nézze! Bármelyek pénztárnál, bármelyik automatánál megkaphatja!

Százezreket érő kétezres: a te pénztárcádban is ott lapulhat egy!Sorra árverezik el a különleges forint bankjegyeket.

Hirdetés
[ ]

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy különleges bankjegy milyen nagy érték lehet a gyűjtők számára. Egy aukciós ház például közelgő árverésén 500 ezer forintért hirdetett meg egy hibás kétezres bankjegyet.A ritkább, hibás darabok pedig különösen értékesek lehetnek.-írja penzcentrum.hu

Ez azonban nálunk sincsen másképpen. A Darabanth Aukciósház november második felében tartandó árverésén500 ezer forintos kiindulási áron hirdetett meg egy hibás kétezres bankjegyet.

A bankjegynek a különlegessége abban rejlik, hogy hiányzik a hátoldaláról a teljes lenyomat, vagyis nincsenek rajta betűk, számok és Madarász Viktor: Bethlen Gábor tudósai című képe is hiányzik róla.Feltételezésünk szerint egyedi darabról lehet szó, mivel ha a nyomdában egy teljes ív hibásan jött volna ki a gépekből, azt biztosan megsemmisítik. – Valószínűnek tűnik, hogy ennél a darabnál a gépen egy alkatrész kihagyott egy ütemet, és az íven belül megbújva átcsúszott az ellenőrzésen.– tudta meg a Bors, Török Imrétől az aukcióshoz munkatársától.

A bankjegyen egyébként 1998-as dátum szerepel, vagyis az új forint első évben készült, és hibátlan állapota pedig arról árulkodik, hogy eddig nem vett részt a készpénzforgalomban.

Itt pl a 200 forintos bankjegy került 160.000 ft -ért eladásra !

Nem csak a hibás bankjegyek érhetnek sokatA Magyar Nemzeti Bank (MNB) minden évben hazánk életében jelentős történelmi, nemzeti évforduló, kulturális-, tudományos-, sportesemény alkalmából rendszeresen bocsát ki emlékérméket, vagy esetleg valamelyik forgalomba lévő érme emlékváltozatát, ritkábban forgalmi célú emlékbankjegyeket.

Ezeknek az érméknek, bankjegyeknek a későbbi érték – és árváltozása sok dologtól függ, például attól, hogy milyen az alapanyaguk, és az éppen mennyit ér a világpiacon. Ahogy az sem mindegy, a gyűjtők mennyire kapkodnak utána. Az apróhirdetős, vagy aukciós oldalakon például az eladó és a vevő egymás közötti alkujától függ az érme aktuális ára.

Egy érme több áron is elkelhetPéldául a 2003-ban összesen hatezer példányban kibocsátott Rákóczi szabadságharc 5000 forint névértékű ezüst emlékérmét a 2003-as kibocsátáskor névértéken, azaz 5000 forintért értékesítette a Pénzverő. Manapság ez az érme 4 300 forintot ér az alapján, mennyi az ezüsttartalma. 2006-ban az utolsó, még készleten lévő selyemfényes változatokat a Pénzverő 8 000 forintos áron kínálta, a tükörfényes – már készletről kifogyott – érme utolsó eladási ára 9 000 forint volt.

Ugyanez az érme egy-egy darabja 2008-ban árverésen selyemfényű kivitelben 28 euróért, azaz 8 400 forint körüli összegért, tükörfényes kivitelben 50 euróért, azaz több mint 15 000 forintért kelt el. A 2012-es magyar érmekatalógus ezt az érmét selyemfényű változatban 10 000 forintra, tükörfényes kiadásban 20 000 forintra tartja. Azaz az 5000 forintos névértékű érme sokféle áron kelt el az évek során.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés