Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
SÚLYOS RIASZTÁST adtak ki a HATÓSÁGOK! Ha idén nyáron akarsz még fagyizni, akkor erről tudnod kell! Komoly figyelmeztetést adtak ki!
Mindenegyben Blog - 2022. április 20. (szerda), 09:28

SÚLYOS RIASZTÁST adtak ki a HATÓSÁGOK! Ha idén nyáron akarsz még fagyizni, akkor erről tudnod kell! Komoly figyelmeztetést adtak ki! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 20

Találkoztál már olyan fagyizóval, ahol a remek látvány ellenére csupán egy hatalmas adag íztelen színes “fagyit” kaptál?! Ha még nem volt ilyen élményben részed, akkor jobb, ha elkerülöd a csalódást. Mutatjuk, hogyan ismerheted fel a silány minőségű fagyikat.

Egyre nagyobb problémát jelent a magyar cukrászoknak az úgynevezett “albán jelenség” – ami röviden annyit takar, hogy számos helyen gyenge minőségű alapanyagokból rossz fagylaltot készítenek és mi meg persze megvesszük, mert nagy adagot kapunk olcsón.

A témával a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét kerestük meg, akiktől nagyon rövid időn belül az ország különböző pontjairól 5 felháborodott cukrász válaszát is megkaptuk. A cukrászok szinte azonos véleményen voltak, vagyis úgy gondolják, hogy az albán fagyizók tisztességtelen piaci magatartásukkal hatalmas anyagi és erkölcsi károkat okoznak közvetlenül a magyar fagylaltos társadalomnak, közvetetten pedig minden vásárlójuknak és az egész magyar gazdaságnak.

Hirdetés
[ ]

ITT  A KÖZLEMÉNY  Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete adott ki FAGYIZNI VÁGYÓKNAK  : -:

MI VELÜK A GOND?

Az albán fagyizók általában szakmai háttér és végezettség nélkül dolgoznak, sokszor ellenőrizetlenül – például éjszakai fagyasztással. A legtöbbször pedig persze a tulajdonosi háttér is tisztázatlan.

Személyes tapasztalatom, hogy környékünkön van olyan közöttük, akinek köztartozása meghaladja a 100 millió forintot, mégis sorban nyithatja az új üzleteket

– meséli az egyik megkérdezett cukrász.

A fagylaltokban stabilizátoroknak és emulgátoroknak többszörösét használják fel. Emellett silány alapanyagokkal dolgoznak, a vendégek nem igazán kapnak itt mást, mint: festékeket, aromákat, savót, soványtejport, minimális természetes alapanyagot és rengeteg levegőt.

A jelenséget akár vattacukor-effektusnak is nevezhetnénk, ugyanis a jó minőségű fagylaltba a fagyasztás során maximum 30-35 százalék a levegő, a szóban forgó fagylaltoknál azonban nem ritka a 100 százalékos térfogatnövelés sem, vagyis gyakorlatilag levegőt adnak el nekünk.

MIÉRT TEHETIK EZT MEG?

Éppen emiatt a Magyar Cukrászok Ipartestülete szerint az élelmiszertörvény változtatása lenne szükség, ennek érdekében pedig már dolgoznak is egy ajánláson, amit a kormány elé szeretnének terjeszteni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés