x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Te is Szputnyikot kaptál? Az alábbi mellékhatás később jelentkezik és nagyon kellemetlen lesz
Mindenegyben Blog - 2021. július 19. (hétfő), 08:29

Te is Szputnyikot kaptál? Az alábbi mellékhatás később jelentkezik és nagyon kellemetlen lesz (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 19

Szputnyikot kaptál? Az alábbi mellékhatás később jelentkezik és nagyon kellemetlen lesz

Szputnyik V: az orosz vakcina mellékhatásai oltás után

Hirdetés
[ ]

Az orosz Szputnyik V oltás után ezek a mellékhatások és oltási reakciók léphetnek fel.  A Szputnyik V vakcina beadása után ezek lehetnek az oltási reakciók:érzékenység, fájdalom és duzzanat a beadás helyén,gyengeség,fejfájás,fájdalom,rossz közérzet,orrdugulás, orrfolyás,lázesetleg bőrmelegség az injekció beadásának helyén,étvágytalanság,hányás,szédülés.Mivel lehet kezelni az oltási reakciót?A felsorolt reakciók enyhítésére fájdalom- és lázcsillapító gyógyszer alkalmazható. Ezek átmeneti reakciók, melyek általában beavatkozás nélkül is megszűnnek.

Okozhat-e vérrögöt a Szputnyik vakcina?Miután az orosz oltóanyag is ún. vektorvakcina, amelynek előállítása hasonlít az Astra Zeneca vakcinájához felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a trombózisveszéllyel az orosz oltóanyag esetén.

Ahogy korábban megírtuk, Orosz Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint a Szputnik V esetében nem kaptak egyetlen jelentést sem trombózisról, azaz nem okoz vérrögöket. Ezt a hírt a vedomosti.ru hírportál osztotta meg a Szövetségi Egészségügyi Felügyeleti Szolgálat, a Roszdravnadzor igazgatójának, Alla Samoilovának nyilatkozatára hivatkozva.

Samoilova szerint ez azért van így, mert a Szputnik V vakcina soklépéses tisztítási eljárása nyomán kizárják azon szennyező DNS-ek nagymennyiségű jelenlétét, amely a tombózis kockázati tényezője.

"Folyamatosan figyeljük a koronavírus elleni oltások biztonságosságát - mondta Alla Samoliova. A vakcina használatának kezdete óta egyetlen olyan esetet sem regisztráltunk, amely az koronavírus elleni oltás alkalmazásából származna, és a mellékhatások gyakorisága sem haladja meg a 0,1 százalékos arányt" - mondta.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés