Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Terence Hill ma 81 éves - Boldog szülinapot
Mindenegyben Blog - 2020. március 29. (vasárnap), 08:57

Terence Hill ma 81 éves - Boldog szülinapot (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 már 29

Terence Hill, eredeti nevén Mario Girotti (Velence, 1939. március 29. –) olasz színész. Leginkább spagettiwesternekből, a Don Matteo televíziós sorozatból és Bud Spencerrel közös filmjeiből ismert.

1939-ben Velencében született német anyától és olasz apától, aki vegyész volt.

Hirdetés
[ ]

1951-ben fedezte fel Dino Risi olasz filmrendező, aki éppen készülő filmjéhez keresett színészt. Ennek hatására családjával még ugyanabban az évben Rómába költöztek. Ezután összesen 27 kisebb költségvetésű filmben kapott kisebb-nagyobb szerepeket, mígnem 1963-ban megkapta első igazán komoly, nagy szerepét A párduc című filmben, melyet Luchino Visconti rendezett és olyan sztár mellett játszhatott Mario, mint Alain Delon. 1964-ben visszatért Nyugat-Németországba, ahol számtalan heimatfilmben, illetve akció- és (többek között Karl May művein alapuló) westernfilmben szerepelt.

1967-ben az Isten megbocsát, én nem forgatásának kedvéért visszaköltözött Olaszországba. Ebben a filmben szerepelt először együtt (egy jelenetben) Carlo Pedersolival, ismertebb nevén Bud Spencerrel. Hill egyik hobbija az úszás volt, amit Spencer versenyszerűen űzött (a vízilabdával egyetemben). Érdekesség, hogy még ismertté válásuk előtt együtt versenyeztek a Lazio csapatában, ahol az edzések során gyakran összefutottak, bár a köztük lévő majdnem tíz évnyi korkülönbség miatt különösen mélyebb ismeretséget nem kötöttek.1968-ban az Isten megbocsát, én nem producerei a film népszerűsítése végett elé tettek egy húsz nevet tartalmazó listát, amiből édesanyja nevének kezdőbetűi után a Terence Hill nevet válaszotta ki magának. Ennek ellenére makacsul tartja magát az a legenda, miszerint keresztnevét a római vígjátékíró Terentius, vezetéknevét pedig felesége után vette fel. Valójában felesége, Lori Zwicklbauer vette fel Hill művésznevét.

A következő években több akció- és spagettiwesternben is szerepelt állandóvá lett színésztársával, Bud Spencerrel. A páros híressé vált filmjeikkel Olaszországban és azon kívül is. Egyik legismertebb filmjük ebből a korszakból a Az ördög jobb és bal keze és annak folytatása, a Az ördög jobb és bal keze 2 voltak. Egy interjúban Hill személyes kedvenceként a Nevem senki című filmjét jelölte meg, amelyikben Henry Fondával szerepelt együtt.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés