Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Újabb tanár vesztette életét kovidban..Irénke néni itt hagyott minket, a teremtőnek vissza adta a lelkét..
Mindenegyben Blog - 2021. október 27. (szerda), 17:27

Újabb tanár vesztette életét kovidban..Irénke néni itt hagyott minket, a teremtőnek vissza adta a lelkét.. (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 okt 27

 “Nem szuszog, nem lélegzik” – talán sokunknak a Szegedi Szent Benedek nevelőtestületéből ez ugrik be, ha egy jellegzetes mondatot kellene mondanunk Imre Ernőné, Irénke kolléganőnkre gondolva.

Hiszen ő maga így szokta jellemezni azt, amikor egy-egy tanóra alkalmával a rá jellemző szeretetteli tekintéllyel csendet teremtett az oktatómunkához.

Hirdetés
[ ]

Azoknak, akik nem ismerték, akik nem látták pedagógusi tevékenységét – ez a mondat akár negatív kicsengésű is lehet, azt üzenve, hogy igazi régivágású tanárként az osztály síri csendje egyfajta öncél volt számára. De akik közelében lehettünk, akik láttuk mindennapi munkáját, tapasztalhattuk azt a szeretetet (olykor rajongást), amivel diákjai, tanítványai körülveszik, jól tudjuk, hogy szó sincs erről. Hiszen a vele való beszélgetésekben szívek nyíltak meg, sorsok bontakoztak is és olykor tragédiák feloldásai, életre szóló iránymutatások születtek meg.

Éppen ezért, személyiségének, mindennapi jelenlétének hiányával szembesülve különösen is átérezzük Kosztolányi sorát: “jaj, összedőlt a kincstár”…

A keresztény gondolkodás, kultúra létszemléletére jellemző, hogy a naptárban, a szentekre megemlékezve valójában azok halálának napját ünnepeljük, azt tekintve a “valódi” születésnapnak, a mennyei boldogságra való megszületés napjának. Ami persze egyet jelent a földi élettől való búcsúzás, az elválás fájdalmának napjával is.

Irénke életében egy napra sűrűsödik mindez: születésnapja egyben távlatot, nyitányt is jelent az Örökkévalóság felé.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés