Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Végre!Itt a háború vége?A béke első jele!Itt a Kreml legújabb bejelentése
Mindenegyben Blog - 2022. március 05. (szombat), 18:25

Végre!Itt a háború vége?A béke első jele!Itt a Kreml legújabb bejelentése (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 már 05

Az ukránok még a hétvégén újra tárgyalnának

Ukrajna arra számít, hogy a hét végén meg lehet tartani a harmadik fordulót az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon - közölte pénteken Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója, a küldöttség tagja.

"A harmadik fordulóra mai napon  (szombaton) vagy holnapután kerülhet sor, állandó kapcsolatban állunk" - mondta Lembergben (Lviv) tartott sajtótájékoztatóján a tanácsadó, hozzátéve, hogy az ukránok csak az oroszok beleegyezésére várnak, hogy visszatérjenek a tárgyalóasztalhoz.

A német kancellári hivatal szerint Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt, aki megerősítette, hogy a tárgyalások a hét végén folytatódnak.

Az előző két tárgyalási fordulón, amelyet az ukrán-fehérorosz, majd a lengyel-fehérorosz határ közelében tartottak meg, nem sikerült megállapodni a harcok beszüntetéséről. A felek egyetértésre jutottak viszont humanitárius folyosók létesítéséről, amelyeken át a civileket evakuálni lehet.

Megkezdték Mariupol kiürítését!

10.12 Ütemterv szerint magyar idő szerint 10 órától megkezdődött a civilek evakuálása a oroszok által körbekerített Mariupolból – írja a BBC. Buszokkal szedték össze az embereket, hogy biztonságos helyre vigyék őket, valamint tájékoztatták a lakosságot, hogy a tűzszünet ideje alatt saját járművel is biztonságosan elhagyható a város a humanitárius folyosón keresztül. Szerhij Orvol, Mariupol polgármestere azt mondta: 7-9 ezer ember tud elmenekülni, ha a tűzszünet kitart.

Tűzszünet

8.55 Részleges és ideiglenes tűzszünetet rendelt el Oroszország, hogy az ostrom alatt álló Mariupol városból biztonságban távozhasson a lakosság a kijelölt humanitárius folyóson – írja a Reuters az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva. „Moszkvai idő szerint délelőtt 10 órától az orosz fél tűzszünetet hirdet, és humanitárius folyosókat nyit meg, hogy lehetővé tegye a civilek távozását Mariupolból és Volnovahából” – áll a minisztérium közleményében. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség Moszkvára hivatkozva arról tudósított, hogy a mariupoli korridor moszkvai idő szerint déli 12 és délután öt óra között áll nyitva. Az orosz védelmi minisztérium ugyanakkor azt is bejelentette: Oroszország folytatja „széleskörű hadműveleteit” Ukrajnában.

Mély és hosszan tartó recesszió jöhet Oroszországban

8.45 Közel 25 éves mélypontra lökheti az orosz gazdaságot a nyugati kivonulás. Milliók veszítik el munkájukat, mély recesszió lehet az ára Vlagyimir Putyin háborújának.

Az orosz csapatok humanitárius folyosót nyitnak Mariupolnál

7.55 Humanitárius folyosó nyílik az orosz csapatok által blokád alá vont délkelet-ukrajnai Mariupolnál az Interfax orosz hírügynökség szombati, az orosz védelmi minisztériumra hivatkozó jelentése szerint. A tárca bejelentése szerint az orosz erők moszkvai idő szerint tíz órakor beszüntetik a harcokat, hogy Mariupol és a szomszédos Volnovaha civil lakossága elhagyhassa a területet.

Fotó: Sputnik via AFP

Oroszország mellett tüntetnek Szerbiában

7.30 Több százan tüntettek Belgrádban Oroszország mellett, a tüntetők azt ígérték, még többen az utcára vonulnak, ha a szerb kormány csatlakozik a Moszkvát sújtó szankciókhoz – jelentették hírügynökségek szombaton. Helyszíni beszámolók szerint a pénteki megmozduláson az emberek orosz zászlókat lengettek. A tüntetésen megjelent az Obraz (Becsület) nevű szélsőjobboldali szervezet tagjai is, egyikük pedig „a világ legbátrabb, legerősebb államférfijának” nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés