Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Itt a vége?Putyin
Mindenegyben Blog - 2022. március 05. (szombat), 19:23

Itt a vége?Putyin "agyvérzést "kapott! Drámai a helyzet! Egyáltalán nem biztos ,hogy Oroszország megnyeri az Ukrajna ellen indított háborút! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 már 05

Egyáltalán nem biztos, hogy az Ukrajna ellen indított háborút Oroszország megnyeri - mondta a BBC-nek Antony Blinken amerikai külügyminiszter.

Blinken a brit közszolgálati médiatársaság televíziójában szombaton sugárzott - a NATO-tagállamok külügyminisztereinek előző napi rendkívüli brüsszeli tanácskozásán adott - interjúban kijelentette: azt nem tudja megmondani, hogy a konfliktus meddig tart, de személyes meggyőződése, hogy Ukrajna katonai veresége nem magától értetődő, "abszolút elképzelhető", hogy "idővel" Ukrajna kerül ki győztesen a háborúból.

Ha Moszkva szándéka az, hogy valamiképp megdöntse az ukrán kormányt és saját bábrezsimjét ültesse a hatalomba, azt "ilyen vagy olyan módon 45 millió ukrán fogja elutasítani" - mondta az amerikai külügyminiszter.

Sokat mondó ebből a szempontból egyáltalán az az elképzelés is, hogy Moszkva alá tudná vetni saját akaratának e 45 millió ukránt, aki elszántan harcol saját jövőjéért és szabadságáért, egy olyan jövőért, amelynek nem része az, hogy Moszkva rátenyereljen Ukrajnára - fogalmazott Blinken a BBC-interjúban.

Hozzátette: az ukrajnai háború már eddig sem úgy alakult, ahogy azt Vlagyimir Putyin orosz elnök kitervelhette.

Az amerikai külügyminiszter szerint Oroszország egyre brutálisabban lép fel az ukrajnai civilekkel szemben, és célba vette a lakossági víz-, áram- és hőszolgáltató infrastruktúrát is.

Hirdetés
[ ]

Tragikus módon e módszerek is Putyin forgatókönyvének elemei között szerepelnek - tette hozzá.

A brit védelmi minisztérium szombaton közzétett hírszerzési értesülései szerint ugyanakkor az elmúlt 24 órában észlelt orosz légi és tüzérségi csapások száma alacsonyabb volt, mint a korábbi napokban.

Blinken a szombati BBC-interjúban határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok rendszerváltás elérésére törekszik-e Oroszországban.

Kijelentette: ez nem az Egyesült Államok dolga, az orosz népnek kell döntenie arról, hogy ki vezesse az országot.

Hozzátette azonban: azt a kérdést feltenné az oroszoknak, hogy az Ukrajna ellen indított kiprovokálatlan és indokolatlan háború miként mozdítja elő az ő érdekeik érvényesülését.

Az biztos, hogy a háború terheit az orosz emberek viselik, hiszen az Oroszország ellen érvénybe léptetett súlyos külföldi szankciók következményeit ők is megérzik - mondta a BBC televíziónak nyilatkozva az amerikai külügyminiszter.

Putyin választotta ezt a háborút és most megfizet érte

Egyedül Vlagyimir Putyin a felelős az Ukrajna elleni támadásért – jelentette ki csütörtöki beszédében az amerikai elnök.

Kemény hangú beszédben jelentette be a vártnál keményebb amerikai szankciókat Biden elnök. Célkeresztben az orosz államadósság, pénzintézetek, illetve Putyin bizalmasai. És ez még csak az első lépcső.

Hirdetés

Miután tegnap inkább szimbolikus jelentőségű, az Oroszország által elismert két szakadár ukrán régiót érintő szanckiókat jelentett be az Egyesült Államok a történésekre válaszul, ma megtudhattuk, hogyan reagál a Biden-kormányzat a fejleményekre. Az Egyesült Államok előzetesen súlyos szankciókkal fenyegette meg Oroszországot, ha megtámadja Ukrajnát, de az elemzők a mai bejelentés előtt arra számítottak, hogy a donyecki és luhanszki régióba történő, “békefenntartás” ürügye alatt történő orosz bevonulást az amerikai kormányzat nem fogja azzal egyenértékűen kezelni, mintha megindult volna az Ukrajna elleni orosz invázió. Így elmaradhatnak a legsúlyosabb szankciók, mint Oroszország lekapcsolása a SWIFT nemzetközi átutalási rendszerről, illetve a szankciók Putyin személyére történő kiterjesztése.

Az amerikai elnök magyar idő szerint este hét órára bejelentett sajtótájékoztatója jókora késéssel kezdődött, viszont amikor végre az újságírók elé lépett, Joe Biden keményen fogalmazott.

Az orosz lépéseket a “nemzetközi jog kirívó megsértésének nevezte”, illetve azt is kijelentette, “egyértelmű, hogy Oroszország az agresszor”, és ha tovább eszkalálódik a helyzet, annak Oroszország lesz “az egyetlen felelőse”.

Ezután tért ki a szankciókra, amelyekről kijelentette, hogy az Egyesült Államok szövetségeseivel egyeztetve döntött róluk, és hogy erőteljesebbek lesznek, mint azok, amelyeket 2014-ben, a Krím-félsziget orosz annexiója nyomán vezettek be.

Az ukránok megtiltották a 18-60 év közötti férfiaknak az ország elhagyását - Mindenkit besoroznak aki hadra fogható!

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés