Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Itt a vége?Putyin
Mindenegyben Blog - 2022. március 05. (szombat), 19:23

Itt a vége?Putyin "agyvérzést "kapott! Drámai a helyzet! Egyáltalán nem biztos ,hogy Oroszország megnyeri az Ukrajna ellen indított háborút! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 már 05

Az EU külügyminiszterei ma este ezekben állapodtak meg Putyin döntésére reagálva, mely az Ukrajna elleni háborút kézzel fogható közelségbe helyezte.

A részleteiben még nem ismert büntetőintézkedésekről azt mondta, ezek csak az első lépcsőjét jelentik az amerikai válasznak, és ha a helyzet tovább súlyosbodik, akkor további, még erőteljesebb szankciók várhatók.

Hirdetés
[ ]

Ebben az első lépcsőben Biden tájékoztatása szerint orosz pénzügyi intézmények, az orosz államadósság, illetve az ország elitje, valamint az ő családtagjaik kerülnek a célkeresztbe. “Ők is részesei a Kreml korrupt játszmáinak, ezért nekik is osztozniuk kell a fájdalomban” – mondta utóbbiakról.

Hozzátette, hogy a “szabadság védelme számunkra is költséges lesz”, ezt nem szabad tagadni. Azonban azt ígérte, mindent megtesz azért, hogy a szankciók súlyosabban érintsék az orosz gazdaságot, mint az amerikait.

Elemzők a beszéd után egyrészt emelték ki, hogy Biden még a helyzet fényében is nagyon kemény, már-már háborús nyelvezetet használt, személyesen Putyin kapcsán is. Fontos fejleménynek tartották azt is, hogy a szankciók célba veszik azokat, akiket az orosz elnök “belső körének” tartanak. Az elemzők úgy gondolják, ha ezek a befolyásos oligarchák is a bőrükön érzik majd a szankciókat, jóval nagyobb nyomást helyezhetnek Putyinra, hogy állítsa le a további eszkalációt, mint bármilyen orosz politikai intézmény.

Ettől függetlenül azt a megszólalók többsége kétségesnek tartotta, hogy sikerülhet Putyint eltántorítani szándékaitól, ha valóban eltökélt Ukrajna megtámadása kérdésében, de kiemelték azt is, hogy még bőven vannak tartalékok az amerikai szankciókban is.

Hirdetés

Biden a következő válaszlépéseket jelentette be:

  • korlátozzák Oroszország azon képességét, hogy dollárban, euróban, fontban és jenben üzleteljen, és hogy a globális gazdaság része legyen
  • leállítják az orosz hadsereg finanszírozásának és bővítésének képességét (a vonatkozó bankok vagyonának befagyasztásával)
  • csökkentik Oroszország a csúcstechnológiás 21. századi gazdaságban
  • az Egyesült Államok szankcionálja az orosz bankokat, amelyek összesen mintegy 1 billió dollárnyi vagyonnal rendelkeznek

Az elnök elmondása szerint nem csak az USA, hanem az Európai Unió 27 tagországa és a G7 országai is alkalmazni fogják ezeket a szankciókat.

Az USA további erősítést küld a NATO keleti határára és Németországba, de – jelentette ki Biden – az amerikai csapatok nem fognak harcolni Ukrajnában.

Az amerikai elnök felszólította az energiacégeket, hogy ne használják ki a növekvő olajárakat arra, hogy nagyobb profitot nyerjenek. Hozzátette, szükség esetén a kőolajtartalékokból fognak felszabadítani.

Arra a kérdésre, hogy ha az eddigi szankciók nem használtak, miért gondolják, hogy a mostani korlátozások használni fognak, Biden azt válaszolta: senki nem számított arra, hogy a szankciók meg fogják akadályozni azt, ami történt, de ezek a lépések arra valók, hogy megmutassák Putyinnak, hogy a nyugati országok kitartanak.

Biden kérdésre válaszolva elmondta, nem tárgyalást Vlagyimir Putyinnal.

Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz kattints az alábbi gombra:

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Mindenegyben Blog

Kedveld Te is!

Hirdetés