Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Vigyázat! Mérgezésveszélyre figyelmezteti a teljes lakosságot az országos mentőszolgálat! Hányással, hasi görcsökkel kezdődik és végzetes lehet órákon belül!
Mindenegyben Blog - 2021. július 16. (péntek), 09:39

Vigyázat! Mérgezésveszélyre figyelmezteti a teljes lakosságot az országos mentőszolgálat! Hányással, hasi görcsökkel kezdődik és végzetes lehet órákon belül! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 16

Gyomor-bélrendszeri tüneteket okozó mérgezés >>>> Ételmérgezés Ennek oka általában romlott étel, fogyasztása. A hányás, hasmenés mellett a beteg lázas. Allergia Allergiás reakciót válthatnak ki a gombafehérjék. Előfordul, hogy csak az étel ismételt fogyasztásakor jelennek meg az allergia tünetei. A hányást, hasmenést bőrkiütés, zsibbadás kíséri. Súlyos esetben gégevizenyő is előfordulhat.

Mikor gondoljunk gombamérgezésre? Ha gomba fogyasztás után hányinger, hányás vagy más rosszullét jelentkezik. Teendő gombamérgezés gyanúja esetén Ha a gombát magunk gyűjtöttük azonnal forduljunk orvoshoz a családtagokkal együtt, akik az ételből fogyasztottak. A gyors segítség életet menthet! Sürgősen hívjunk orvost, mentőt vagy vigyük a beteget kórházba!

Hirdetés
[ ]

Amíg a segítség megérkezik hánytatással ürítsük ki a gyomor tartalmát. Hányást elősegíthetjük ha egy nagy pohár langyos, sós vizet itatunk a mérgezettel. Garatot tollal (kenőtoll van a háztartásokban) vagy puha tárggyal ingerelhejük. Hánytatást addig folytassuk, amíg víztiszta folyadék jön vissza a gyomorból.

Az ételt tartalmazó hányadékot és az elfogyasztott ételmaradékot tegyük félre, hogy a méreg kimutatását lehetővé tegyük. Csak tiszta tudatú, együttműködni képes egyént hánytassunk. 3 éven aluli gyermeket és az eszméletlen beteget hánytatni tilos, mert hányadék a légutakba kerülve fulladást okozhat.

A belekbe került mérget hashajtással távolítsuk el, keserűsót, Mira vizet itassunk. Ha van otthon orvosi szén ( carbo activatus ) adjunk a betegnek, mert megköti a mérgező anyagokat és azok nem szívódnak fel.

Hirdetés

Az orvost tájékoztassuk pontosan arról, hogy honnan származik a gomba, mikor fogyasztottuk, kik ettek belőle, milyen tüneteket észleltünk.

Gombamérgezés megelőzése >>>> Kertben, erdőben játszó gyermeket ne hagyjuk felügyelet nélkül. A gyermeket szeretnek mindent megkóstolni. Vizsgáljuk át a kertet és az ott termett gombákat távolítsuk el. Ha nem ismerjük biztosan a gombát, ne szedjük le. Magunk gyűjtötte gombát vizsgáltassuk meg gomba szakértővel. Nagyobb piacokon találhatunk gombavizsgálót. Nyersen ne fogyasszunk gombát.

Az elkészített gombás ételt, hűtőszekrényben se tároljuk 1 napnál tovább. A nyersen vásárolt gombát (a pincében tenyésztett csiperkét is beleértve) 2-3 napnál tovább ne tároljuk, még hűtőszekrényben sem.-írja a www.drdiag.hu.

Forrás : http://www.drdiag.hu

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés