Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Villanyszámlások, vízszámlások, gázszámlások figyelem! 15 napja van ezt bejelenteni! Ha nem teszi kötbért kell fizetnie és a szolgáltatást is kikapcsolják!
Mindenegyben Blog - 2022. április 18. (hétfő), 17:08

Villanyszámlások, vízszámlások, gázszámlások figyelem! 15 napja van ezt bejelenteni! Ha nem teszi kötbért kell fizetnie és a szolgáltatást is kikapcsolják! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 18

Villanyszámlások, vízszámlások, gázszámlások figyelem! 15 napja van ezt bejelenteni! Ha nem teszi kötbért kell fizetnie és a szolgáltatást is kikapcsolják!

VILLANYSZÁMLÁSOK, VÍZSZÁMLÁSOK, GÁZSZÁMLÁSOK FIGYELEM! 15 NAPJA VAN EZT BEJELENTENI! HA NEM TESZI KÖTBÉRT KELL FIZETNIE ÉS A SZOLGÁLTATÁST IS KIKAPCSOLJÁK!

A villamos energiát, földgázt, távhőt vagy vezetékes vizet fogyasztó személyében bekövetkezett változás bejelentése jogszabályi kötelezettség. A vitás ügyek sokszor abból adódnak, hogy a fogyasztók megfeledkeznek a változások bejelentéséről a szolgáltató felé.

Hirdetés
[ ]

Kiadványunk célja, hogy felhívja a figyelmet ennek fontosságára, módjára és elmaradásának következményeire.

Mikor van szükség a felhasználó személyében történt változás bejelentésére?

A változást nemcsak akkor kell bejelenteni, ha a felhasználó új helyre költözik, akkor is meg kell tenni, amikor a fogyasztó nem megvásárolja, hanem bérli az ingatlant, vagy örökléssel, ajándékozással, esetleg családon belüli szívességgel jut ingatlanhasználathoz. Fontos, hogy nem csupán beköltözőként, hanem kiköltöző- ként is jelezni kell a szolgáltatónak, ha az adott felhasználási helyen felhagyunk a fogyasztással.

Milyen változások esetén tegyen bejelentést a szolgáltató felé? Ki- vagy beköltözéskor: • ingatlan adás-vétel, • lakás-, iroda-, telephelybérlet, • öröklés, • ajándékozás, • szívességi lakáshasználat esetén. Mire figyeljen az ingatlan bérbeadásakor? A bérleti jogviszony kezelésére több megoldás is létezik. A bérlő lehet „eltérő fizető”, vagyis a tulajdonos továbbra is szerződő fél marad, így ő rendelkezik a felhasználási helyre vonatkozó szerződéssel. Választható továbbá az a megoldás, hogy a bérlő saját nevén köt szerződést, a tulajdonos írásbeli hozzájárulásával. Ebben az esetben a bérlő – mint szerződő fél – lesz a felhasználó. Panasza van? Segítünk!

Tájékoztató a felhasználóváltozásól ELLÁTÁSBIZTONSÁG • MEGFIZETHETŐSÉG • ÉLETMINŐSÉG

Hirdetés

Miért fontos a bejelentés?

• biztosítja a teljes körű és korrekt elszá- molást,

• tisztázza a felelősséget az esetleges szabálytalan beavatkozásokkal kapcsolatban,

• megszünteti a korábbi felhasználó szer ződését,

• megalapozza az új felhasználó jogviszonyát.

A változás bejelentésének elmulasztása szerződésszegésnek minősül, amelynek következménye kártérítés, kötbér vagy kikapcsolás is lehet. A bejelentési kötelezettség határideje Általános szabály szerint a felhasználó személyében bekövetkezett változást 15 vagy 30 napon belül kell bejelenteni, ez alól – villamosenergia- és földgázszolgáltatás esetén – a felhasználó elhalálozása jelent kivételt. Ilyenkor legfeljebb 6 hó- nap van a bejelentésre és az új szerződés megkötésére, de a bejelentést ez esetben is célszerű minél hamarabb megtenni, hogy a tényleges felhasználóval létrejö- hessen a szerződés.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés