x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
A Fidesznek nem fontos az idősek egészsége
Mindenegyben Blog - 2019. október 11. (péntek), 18:45

A Fidesznek nem fontos az idősek egészsége (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 okt 11

Szinte minden statisztikából az köszön vissza, hogy az Orbán-kormány alatt soha nem látott mélységbe zuhant a magyar egészségügy színvonala. Így elmondható, a Fidesznek nem fontos az idősek egészsége. Ujhelyi István az MSZP európai parlamenti képviselőjének saját felmérése is érdekes eredmény mutat. Erről egy terjedelmes beszámolóban ír:

Alig pár hete hirdettem csak meg az uniós források felhasználásáról szóló internetes párbeszédet, máris többezer vélemény érkezett a képviselői oldalamon elérhető konzultációra.

Bár a javaslatok begyűjtését tovább folytatom, a beérkezett javaslatokból már most világos és egyértelmű: a magyar emberek döntő többsége – ha maguk dönthetnének, akkor – leginkább az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére és a betegbiztonságra fordítanák az uniós támogatásokat.

Az Európai Parlament és az egészségügyi területtel foglalkozó szakbizottság tagjaként kötelességem megfelelni ennek az elvárásnak, ezért a következő időszakban kiemelt vállalásom, hogy az újonnan felálló Európai Bizottsággal együttműködve megharcolok azért, hogy az Unióban létrehozzunk egy olyan egészségügyi minimumszolgáltatási szintet, amelynek garantálása minden tagállamban kötelező.

Hirdetés
[ ] Hirdetés

Azok az országok pedig, amelyek gazdasági hátrányok vagy épp az aktuális kormányzat nemtörődömsége miatt erre nem képesek, azok célzott forrásokat kaphassanak a betegbiztonságot garantáló egészségügyi szolgáltatás minimális szintjének eléréshez. Tarthatatlan ugyanis az az állapot, hogy az európai közösség bizonyos polgárainak egészségi állapota, életminősége és – nincs ebben semmi túlzó – továbbélési esélye azon múlik, hogy az Unió melyik tagországában élnek.

Tarthatatlan, hogy orvosok és nővérek ezerszám vándorolnak el az EU keleti végéből és a jóval szerencsésebb anyagi és technikai körülményeket biztosítani tudó nyugati vagy északi tagországokba. Tarthatatlan, hogy az egészségügy szervezését tagállami hatáskörben hagyva az Unió csak megvonni tudja a vállát egyes tagországok siralmas állapota miatt.

Az Európai Bizottság legutóbbi országjelentése például világosan jelezte Magyarország kapcsán, hogy hazánk „egészségügyi eredményei rosszabbak, mint a legtöbb más uniós tagállamban, ami részben az egészségtelen életmódot, részben az egészségügyi ellátás korlátozott hatékonyságát tükrözi.”

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (2)
Hirdetés
Hirdetés