Érdekelnek a legjobb cikkek, a világ hírei?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Fiúk-lányok, vélemény?
Az emberarcú kereskedelem nem vágyálom
Mindenegyben Blog - 2019. augusztus 06. (kedd), 21:31

Az emberarcú kereskedelem nem vágyálom (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 aug 06

Léteznek olyan üzletemberek, akik nem minket kihasználva, hanem velünk együtt akarnak gazdagabbak lenni. Szűk ösvény a bizalmi alapú értékesítés útja, de nem járhatatlan – erre mutatunk most egy létező példát.

Lassan-lassan kezd megtörni a szinte mindent gazdasági mutatók mentén, főként GDP-ben mérő világtrend. Az emberiség ugyanis látja, legalábbis érzi, érzékeli, hogy az a legjobb, ha tevékenységeink, társadalmunk középpontjába anyagi javak helyett az ember kerül. Ennek az emberséges, emberközpontú gondolkodásnak a gyakorlati megvalósulásával lépten-nyomon találkozhat a figyelmes szemlélő – értékmagazinunkban is bemutattunk önfeláldozó, misszionárius orvost, vidéki szegregátumban országos sikereket elérő intézményt vezető iskolaigazgatót, egy családvédelmi központ elkötelezett vezetőjét. A sor hosszan folytatható, rendszeres olvasóink talán könnyen fel is tudnak idézni hasonló „hősöket”, akik

valójában nem tesznek mást, mint hogy a munka, a karrier, a bevétel helyett az embereket, a sorsokat részesítik előnyben.

A klasszikus humán területeken túl is láthatunk példát emberséges tevékenységre, noha a gazdaság, különösen a kereskedelem világában nem könnyű alárendelni az eladandó terméket, a szolgáltatást az ügyfélnek. A SZEMlélek esetében azonban előnyös helyzetben vagyunk, mivel hosszú hónapok óta stratégiai partnerünkMagyarország legszélesebb palettájú járműkereskedelmi vállalkozása – 18 márkát kínálnak, 21 márkaszervizt üzemeltetnek. 30 éves fennállásuk alkalmából már kifaggattuk az alapító vezérigazgatót a sikerük titkáról. Ormos István szerint a képlet egyszerű: a tisztesség bizalmat teremt. Pont. Amilyen egyszerű leírni, olyan nagy kihívás a mindenféle anyagi jellegű csábítások közepette megvalósítani, de valamiért csak eladtak fennállásuk óta 60 ezer új autót, mellette félmilliónál is több járművet szervizeltek. 2018-ban 40 százalékkal több autót értékesítettek, mint egy évvel korábban, a növekedés részeként folyamatosan nő a magánszemélyek száma, akik partnerükké válnak.

Ha az olvasóban mostanra felmerült volna a kérdés, ne lepődjön meg: ez itt most valamiféle reklám lenne? A maga módján az, bizony!

A bizalomépítés, az át nem verés, a tisztességes értékesítés példáját mutatjuk be.

Nem véletlenen, nem is hűvös gazdasági számításon alapul ugyanis a SZEMlélek és a Duna Autó együttműködése, hanem azon az eltökéltségen, hogy jobbá szeretnénk formálni a társadalmat, amelynek tagjai vagyunk. Egy kereskedő nyilván nem végez hírszolgáltatást, nem publikál heti szinten több tucat cikket, mi pedig nem adunk el autót senkinek. Ami közös bennünk, az a megbízhatóság, az emberközpontúság iránti elkötelezettségünk.

Arra gondoltunk, hogy ennek a bizalmi alapú kereskedelemnek a szemléltetésére számadatokon innen és túl különösen alkalmasak maguk az érintettek, az ügyfelek, akik rendszeresen visszatérnek, sőt, másoknak is ajánlják, hogy itt érdemes autót venni. Négy történet következik, amelyek szereplői névvel, beazonosíthatóan vállalták, hogy elmondják, miért szavaznak bizalmat hosszú ideje a Duna Autónak.

Garamszegi Miklós:

A Főtaxi vezérigazgatója, illetve az igazgatóság tagja voltam 2009-ig, ebben a nagyjából 8 évet átölelő időszakban 600-650 járművet szereztünk be a Duna Autótól mind a taxi, mind a kölcsönző üzletágunk számára. Többségében Nissan Almera, illetve Primera modelleket vásároltunk, de ponyvás teherautókat és X-Trail típusokat is vettünk nagyobb mennyiségben.

Hirdetés

Ekkora beszerzésnél természetes, hogy bekértünk számos árajánlatot, többféle konstrukció lehetőségét is megvizsgálva, s a Duna Autó kínálata volt a legjobb, az ilyen nagyságrendhez szükséges szervizhátteret is beleértve. Fontos szempontot képeztek a kiegészítők, hiszen jól felszerelt középkategóriás autókról van szó – abban az időben, amikor ezek a vásárlások megvalósultak, még nem minden autóban volt például légkondicionáló, ülésfűtés.

Azóta egy építőipari cégem számára szintén a Duna Autótól szereztünk be Fiat kisteherautókat. Nem csupán személyautók esetén érdemes velük számolni.

Ez is érdekelhet:

Óraátállítás 2020 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Itt olvashatod tovább a cikket >>>

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés