Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
87 millió tonnás aszteroida okozhatja az emberiség végét - itt az időpont
Mindenegyben Blog - 2020. október 04. (vasárnap), 15:23

87 millió tonnás aszteroida okozhatja az emberiség végét - itt az időpont (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 okt 04

Nem hogy a NASA, de még Bruce Willis és az Armageddon teljes csapata sem állíthatja meg a Bennu névre keresztelt aszteroidát, ha az a jövő században ütközőpályára áll Földünkkel. A jelenleg nyolcvanmillió kilométernyire keringő óriásszikla 2135-ben csapódhat be bolygónkba, kiirtva a földi élet nagy részét, ha nem az egészét. A Bennu fenyegetése ismert, egy most megjelent kutatás szerint pedig védtelenek vagyunk – hiába az elkövetkező bő évszázad technikai fejlődése, nem leszünk képesek elkerülni a katasztrófát.

A Bennu jelenleg a legalaposabban megfigyelt aszteroi­da, a száguldó világvége mint­egy 500-530 méter átmérőjű, nagyjából akkora, mint a New York-i Empire State Building. 79 milliárd kiló a súlya, és 102 ezer kilométer/órás se­besség­gel halad. Ha becsapó­dik a Földbe, az olyan lesz, mintha nyolcvanezer hirosimai atombomba robbanna fel egyszerre. Ha óceánba csapódik, a fél Földet elárasztó cunamit gerjeszt, ha szárazföldbe, akkor pár hónap alatt izzó, levegőtlen pokollá változtatja bolygónkat.

Hirdetés
[ ]

A védekezés legjobb formája a Bennu eltérítése vagy szétrobbantása lenne, még mielőtt eléri bolygónk atmoszféráját. Az ambiciózus terv megvalósítására hozták létre a találó HAMMER, vagyis kalapács mozaiknevet viselô missziót. Ez valójában egy 8,8 tonnás űrhajó, ami megcélozza és eltéríti az aszteroidát az ütközőpályáról. Ez azonban az asztrofizikusok szerint nem járható út, a megoldás a Bennu felrobbantása lehet, amihez azonban nincs elegendô nukleáris energiánk. Jelen tudásunk szerint reménykedhetünk, hogy a kiszámíthatatlan égi szikla száz év múlva elkerüli a Földet.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés