Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A súlyos B12 vitaminhiány jelei! ne vedd könnyedén a tüneteket!
Mindenegyben Blog - 2017. november 04. (szombat), 22:55

A súlyos B12 vitaminhiány jelei! ne vedd könnyedén a tüneteket! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 nov 04

Sokkal gyakoribb, hogy ásványi anyagból nincs elég a testben, mint vitaminból, de ez a vitamin sok ember szervezetéből hiányozhat a nem megfelelő étrend miatt. Most megtudhatod, neked van-e B12 hiányod, és ha igen, mit kell tenned.

A B12-vitamin

Hirdetés
[ ]

Ez a vitamin az úgynevezett “energia” vitamin. Amire szükséged van, hogy késő délután is legyen erőd. Kardió edzés esetén meg elengedhetetlen, hogy meglegyen a napi szükséglet belőle.

A B12-vitamin ráadásul fogyasztó csodaszer. nem véletlen, hogy a fogyasztó kezelések idején az orvosok injekcióban adják a páciensnek (tabletta formájában nagyon rosszul szívódik fel, tehát vagy az étkezéssel kell pótolni, vagy kúraszerűen injekcióban adják. Legyengült időseket is szoktak ezzel roborálni).

Ez a vitamin fontos szerepet játszik a vörös vérsejtek előállításában. Ezek szállítják a sejtekbe az oxigént, nem véletlen tehát, hogy a sejtek működéséhez mennyire elengedhetetlen ez a csodavitamin.

Dr. Mercola szerint a B12-vitamin számos létfontosságú funkcióhoz kell a szervezetben, beleértve a következőket:

mellékvese hormon kiválasztásaKeringésa vörös vérsejtek képződéseEgészséges idegrendszermegfelelő emésztésvas felszívódásaZsír és szénhidrát anyagcsereIdegek működéseEgészséges reproduktív szervek nőknél

Egyes élelmiszerek tele vannak egészséges B12-vitaminnal, de bizonyos embereknél nem szívódik fel rendesen ez a vitaminők a következők:

60 év felettiek, akik nem rendelkeznek elegendő gyomorsavvalAutoimmun rendellenességekben szenvedő betegek: lisztérzékenység vagy Crohn-betegségVegetáriánusokCukorbetegek metforminon (ez a gyógyszer befolyásolja a B12-vitamin felszívódását)

B12-vitamin-hiány tünetei

Zsibbadtság, bizsergető érzés a testben. Ez azt jelzi, hogy idegkárosodás következik be alacsony B12 szint mellettMemóriazavar. Ez különösen érvényes a fiatalok esetében, akik még nem lehetnek demensek.Szédülés is jelzi, hogy a vér nem kap elegendő oxigént;Sárga bőr a vörös vértestek lebomlása miatt.Sima a nyelv felülete, ízlelés gyengüléseSzorongás és túlérzékenység. A B12 a szeratonin anyagcserében is szerepet játszik.Látóideg károsodás, homályos vagy kettős látás.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés