Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A szakember nyilatkozta: ha ezt mindenki megcsinálná a mosógépével, azok egyáltalán nem romlanának el soha, viszont ha rendszeresen…
Mindenegyben Blog - 2020. június 30. (kedd), 22:49

A szakember nyilatkozta: ha ezt mindenki megcsinálná a mosógépével, azok egyáltalán nem romlanának el soha, viszont ha rendszeresen… (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 jún 30

Manapság már nehéz elképzelni egy háztartást legalább egy automata mosógép nélkül. Csak behelyezzük a kimosandó dolgokat, megnyomjuk a megfelelő gombot, és egy idő után megkapjuk tiszta és kicentrifugázott ruhákat. Annak érdekében, hogy ez a nagyszerű eszköz téged is hűségesen szolgálhasson sokáig, gondoskodni kell róla!

Hogyan tisztítsuk ki a mosógépet?

A statisztikák adatai szerint a mosógépek meghibásodásának két fő oka van, ezek pedig a következők: az elektromos fűtőszál elvízkövesedése, illetve a szűrő eltömődése. A mosógép rendszeres tisztításával és vízkőtelenítésével lehetővé tesszük, hogy sokkal hosszabb ideig működjön az egyik legfontosabb háztartási eszközünk.

Hogyan távolíthatjuk el a vízkövet az elektromos fűtőszálról?

Az elektromos fűtőszál feladata, hogy a mosógép tartályában lévő vizet a beállított hőmérsékletre melegítse. Ha a vízben lévő szennyeződések mennyisége meghalad egy bizonyos szintet, a fűtőszál meghibásodásának kockázata igencsak megnő. Minden mosásnál vízkőréteg keletkezik rajta, melynek következményeként végül a mosógép nem fog tovább működni.

1. Vízkőtelenítés citromsavval

A vízkő fémsókból áll, ezért eltávolításhoz savas közegre van szükségünk. Ennek egyik legegyszerűbb eszköze a citromsav. Egy 5 literes dob-űrtartalmú mosógép vízkőtelenítéséhez megközelítőleg 100-120 gramm citromsav szükséges. A megfelelő mennyiségű citromsavat tegyük a mosógép mosószertartó rekeszébe, majd olyan üzemmódba kapcsoljunk, ami 60 °C-on, legalább 1 órán keresztül tart. Azon kívül, hogy az elektromos fűtőszálat megtisztítjuk, egyben a mosógép dobjáról is eltávolítjuk a szennyeződéseket.

2. Vízkőtelenítés ecettel

Ehhez a művelethez öntsünk 200-250 ml 10%-os ecetet a mosószertartó rekeszbe. Az ecet nagyon gyorsan megtisztítja a fűtőszálat, de túlzott agresszivitása miatt károsíthatja a gumi alkatrészeket. Hogy alkalmazod-e az ecetes módszert, vagy sem, ez csak rajtad áll.

Egyes szakemberek javasolják, hogy rendszeresen adjunk szódabikarbónát a mosópor mellé. A szódabikarbóna segít abban, hogy a víz kevésbé legyen kemény, továbbá kiküszöböli a kellemetlen szagot és lassítja a vízkőképződést.

Hirdetés

A vízleeresztő szivattyú szűrőjének tisztítása

Ha ez a szűrő erősen szennyezett, eltömődött, akkor a víz nem tud átfolyni rajta, ami komoly problémákhoz vezethet. Ennek elkerülése érdekében ajánlatos a szűrőt rendszeresen tisztítani. Ezt igencsak egyszerű elvégezni! A szűrő rendszerint a mosógép alján található.

Nyissuk fel a szervizpanelt, ami elé előzetesen egy edényt helyeztünk, hogy felfoghassuk az esetlegesen kifolyó vizet. Ezután csavarjuk ki a szivattyúfedelet az óramutató járásával ellentétes irányban, és távolítsuk el az összes ott felhalmozódott szennyeződést. Már csak szárazra kell törölni a lyukat, majd csavarjuk vissza a szivattyúfedelet, és helyezzük vissza a szervizpanelt.

A mosószertartó rekesz megtisztítása

Idővel a rekesz felületén koszréteg, penészesedés vagy akár gombásodás is kialakulhat. A mosás során mindezek érintkezésbe kerülnek a dobdal és így a ruhaneművel is. A mosószertartó rekeszt nem nehéz megtisztítani, hiszen kivehető a helyéről.

Amire szükségünk lesz, az egy használt fogkefe, szappan és WC-tisztítószer. A szennyeződést és a penészt a fogkefével és a szappannal távolíthatjuk el. A vízkő eltávolításához viszont szükség lesz a WC-tisztítószer használatához is. Öntsünk 20-30 ml-t a rekeszbe, és hagyjuk benne 1-2 órán át. Ez az eljárás végtelenül egyszerű, ezért érdemes megismételheti minden ötödik mosás után.

Az ajtó gumiszalagjának megtisztítása

Keverjük össze a fehérítőt meleg vízzel 1:1 arányban, nedvesítsünk meg egy szövetdarabot, majd töröljük le az összes belső gumifelületet. Ha a szennyeződés nagyon makacs, hagyjuk fél órán át rajta az oldatot. Ezután ismét dörzsöljük át fogkefével

Az interneten számos videót találhatunk, amelyekben tippeket kaphatunk a mosógép karbantartásához, tisztításához, vízkőtelenítéséhez. Íme, néhány ezek közül:

Egyszerű módja a mosógép mosószer fiók megtisztításának:

Hirdetés

Az alábbi videóban a szakember azt tanácsolja, hogy hogyan vessünk véget a mosógép büdösödésének

Hogyan és milyen szerekkel lehet könnyen tisztán tartani a mosógépet?

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés