x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Az éhenhaláshoz sem elég Bangó Margit nyugdíja.
Mindenegyben Blog - 2022. január 12. (szerda), 09:29

Az éhenhaláshoz sem elég Bangó Margit nyugdíja. (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jan 12

Az éhenhaláshoz sem elég Bangó Margit nyugdíja.

Bangó Margit őszintén beszélt arról, hogy mire elég a nyugdíja

Muszáj dolgoznia a nyugdíj mellett, mert nem tudna meglni nyugdíjából. Most épp kerítésre kell a pénz és dédunokája taníttatását is ő fizeti.

Költözködésen van túl Bangó Margit énekes, akinek 71 évesen, nyugdíj mellett is dolgoznia kell - írja a Story magazin.

Hirdetés
[ ]
Muszáj dolgoznom, a nyugdíjamból csak egyetlen számlát tudnék befizetni a sok közül. (...) hetvenezer forintból nem élnék meg. Kell egy új kerítés, és a dédunokám taníttatását is fizetni kell

- mondta el a művésznő a lapnak, majd hozzátette, hogy szerencséje van, hisz az ő műfajából nem lehet kiöregedni, mivel magyar nótát és cigányzenét nyolcvan évesen is lehet énekelni. Bangó Margit egyébként nincs egyedül a nyugdíj melletti munkával, erre utal legalábbis, hogy a diákszövetkezetek mintájára július 1-től megalakulhatnak az idősek rugalmas foglalkoztatását lehetővé tevő közérdekű nyugdíjas szövetkezetek.

Kósa Lajos: 5 nyugdíjas = 1 aktív munkavállaló

Egy ilyen új típusú szövetkezet létrehozásához legalább tíz tagra van szükség. A szervezeteknek - legfeljebb a tagságuk tíz százalékáig - nem nyugdíjasok is tagjai lehetnek, rájuk azonban más közteherviselési szabályok vonatkoznak, mint a nyugállományúakra. Utóbbiaknak ugyanis a szövetkezeten keresztül szerzett jövedelmük után sem egészségügyi, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, csupán 15 százalékos személyi jövedelemadót, ha a megkeresett összeget pénzben veszik fel, és a munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják. 

A munkaadókkal a szövetkezet köthet szerződést bizonyos órányi munka elvégzésére, és a szövetkezet dönthet arról is, mely tagjaival, milyen elosztásban teljesíti a vállalt feladatokat.

A nyugdíjas szövetkezetek egyik kezdeményezője, Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető korábban elmondta: az idősek várhatóan a kereskedelemben vagy a vendéglátásban kaphatnak majd munkát, olyan helyeken, ahol az elvégzendő feladatok egyenetlenül jelentkeznek. Kósa Lajos arról is szólt, hogy ha 100 ezer nyugdíjast sikerülne bevonni ilyen munkába, ők mintegy 20 ezer aktív korú ember munkáját tudnák elvégezni.

Bangó Margit drámai vallomása: Tudom, hogy voltak, akik már lemondtak rólam

Sokak szerint nem lesz képes felépülni.

A Bangó Margit 70. születésnapjára tervezett Papp László Budapest Sport Aréna-gigakoncert két éve halasztódik, köszönhetően a koronavírus-járványnak. Az előkészületek 2021 őszén már lázasan folytak, amikor kiderült, hogy a művésznőnek kórházba kellett mennie. Az orvosai szerint elkerülhetetlen volt, hogy műtőasztalra feküdjön. Két hónapon belül két komoly műtéten is átesett a Kossuth-díjas művésznő. Sokan voltak, akik kevés esélyt láttak arra, hogy még valaha színpadra lép.

„Bár szerettem volna gyorsan felvenni a harmadik oltást, közbejött novemberben egy műtét. És sajnos itt még nincs vége, decemberben is műtőasztalra kell feküdnöm egy kisebb beavatkozás miatt. Sajnos emiatt a vakcinát nem vehettem fel. Az orvosom dönti majd el, hogy ezek után mikor kaphatom meg” – nyilatkozta december első napjaiban Bangó Margit a , majd hozzátette: „Tudom, hogy most is felépülök!”

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Kapcsolódó cikkünk
Soha nem lehet túllépni: Olyat tett Emilio a feleségével, hogy majdnem elájult Bangó Margit

Soha nem lehet túllépni: Olyat tett Emilio a feleségével, hogy majdnem elájult Bangó Margit!

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés