Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Bergamói orvos: “Fogalmatok nincs, mi megy idebent. Maradjatok otthon!”
Mindenegyben Blog - 2020. március 10. (kedd), 09:35

Bergamói orvos: “Fogalmatok nincs, mi megy idebent. Maradjatok otthon!” (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 már 10

“Hazugság, hogy nem a vírustól halnak meg a betegek, a halálukat a vírus okozza, nem más, mert az “intersticiális tüdőgyulladás” olyan légzési problémákat okoz, amellyel a beteg már nem tud megbirkózni” – nyilatkozta egy internetes oldalnak Christian Salaroli, bergamói aneszteziológus, amikor arról beszélt, hogy a koronavírus-fertőzöttek a már meglévő krónikus betegségeik miatt veszítik-e el életüket vagy a vírustól. A XXIII. János pápáról elnevezett kórházban dolgozó orvos elárulta, hogy rendkívül elkeserítőnek tartja az emberek vélekedését, miszerint nem a vírus a halálozások kiváltó oka.

Hirdetés
[ ]

“A bergamói kórházban életkor és egészségi állapot alapján döntik el, kit kezelnek” – mondta. Ezenkívül hozzátette azt is, hogy nem az ő szava a döntő, hanem maguk a szakkönyvek, amikből tanultak.

Csakis azokat kezelik, akik a Covid-19-tüdőgyulladásban és légzési elégtelenségben szenvedtek, mindenki mást hazaküldenek. A fertőzötteken intubáció nélküli lélegeztetést alkalmaznak, amelyet szaknyelven noninvazív ventillációnak neveznek.

Az orvosok a reggeli vizitek alkalmával nemcsak a további kezelésekről, hanem életekről is döntenek, ugyanis számba kell venniük, hogy melyik betegnek van esélye a túlélésre. A fent említett kezelést csak azoknál alkalmazzák, akiknek van esélyük a túlélésre. A kórházi erőforrások azonban, végesek, ahogy az intenzíves ágyak száma is, tehát, nem minden fertőzöttnek tudják biztosítani a lélegeztetést.

Ez is érdekelhet:Egy 17 napos kisbaba kigyógyult a koronavírusból mindenféle gyógyszer nélkül!

Hirdetés

A többi betegről azonban, le kell mondaniuk. Mivel a betegek szervezete rendkívül rosszul tűri az akut oxigénhiányos állapotot, így vajmi kevés esélyük van a túlélésre. Abban az esetben pedig, ha legalább három létfontosságú szerv nem működik megfelelően vagy leáll, a halálozási arány száz százalék.

“Az ilyen beteg tulajdonképpen már el is távozott, nem vagyunk olyan helyzetben, hogy csodát várjanak tőlünk, ez a realitás” – árulta el az orvos.

“Én egyelőre még tudok éjszakánként aludni, mert a döntés azon az alapfeltevésen nyugszik, hogy valaki másnak – aki szinte mindig egy fiatalabb páciens – nagyobb esélye van túlélni. Ez legalább vigasztal” – mondta.

Ez is érdekelhet:Most érkezett a tragikus hír! Világhíres zenész is megfertőződött a koronavírussal

Az országrészek lezárásáról pedig azt nyilatkozta, hogy késeinek tartja a kormány döntését. Azt mondja, nem győzi hangsúlyozni, hogy mindenki maradjon otthon.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés