Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Drámai hír!ALIG pár perce érkezett a szomorú hír! Az egész országot megrázta a drámai hír..! Meghalt Várkonyi
Mindenegyben Blog - 2022. október 21. (péntek), 14:41

Drámai hír!ALIG pár perce érkezett a szomorú hír! Az egész országot megrázta a drámai hír..! Meghalt Várkonyi

Hirdetés
Hirdetés
2022 okt 21

Elhunyt Várkonyi Gyula

Hosszan tartó betegség után 74 évesen elhunyt Várkonyi Gyula, akit a szegediek elsősorban zenészként ismernek, pedig festőművész munkássága miatt Európában és Amerikában sem cseng ismeretlenül a neve. Képeit elsősorban az Alföld és a Tisza témakörében alkotta, ezekből egy állandó kiállítás látható is abban a halászcsárdában, ahol rendszeresen zenélt.

Hirdetés
[ ]

Várkonyi Gyula egy sokgyermekes, nehéz sorsú sándorfalvi családba született, tehetségének és szorgalmának köszönhetően azonban sikerült kitörnie a szegénységből. Bútorfestő inasból vált festőművésszé, emellett pedig, bár nem volt alkalma zeneiskolába járni, zenészként is elismert művész lett. Mindezek mellett verseket is írt, vagyis költőként is letette névjegyét. Fő hangszere a tangóharmonika volt, ezzel szórakoztatta évtizedeken át közönségét. Kiemelkedő kapcsolatteremtő képességét a közönséggel senki nem vitatta: egyedülálló módon tudta hangulatba hozni hallgatóságát.

Ezt a vonalat vitte tovább egyébként fia, Várkonyi Tibi, aki szintén sikeres és népszerű zenésszé vált. Mint fogalmazott, büszke rá, hogy ezt a tehetséget ő örökölte édesapjától, és megfogadta, hogy méltón képviseli a továbbiakban is azt, amit ebben a műfajban édesapja létrehozott.

Várkonyi Gyulát október 27-én 15 órakor kísérik utolsó útjára a szegedi Alsóvárosi temetőben.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés