Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ekkora a baj? „Putyin a saját öngyilkosságát készíti elő”
Mindenegyben Blog - 2022. március 02. (szerda), 20:15

Ekkora a baj? „Putyin a saját öngyilkosságát készíti elő” (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 már 02

Az viszont biztos, hogy ami történik, nem egy hirtelen gondolat Putyin részéről, hiszen hosszas előkészületet igényelt. Etkind úgy véli, hogy a katonai vezetők talán már most szabotálják az elnök bizonyos parancsait, egy ponton pedig fellázadnak. „Ennek ellenére világos, hogy Európa megint átaludt néhány fontos dolgot ugyanúgy, ahogy az első vagy a második világháború előtt”, fogalmaz a szakértő.

Semleges, NATO- és Oroszország-független Ukrajnára volna szükség a történész szerint.

„Putyin Sztálinnal vetekszik a saját fejében”, mondja Alexander Etkind. „Sztálin a világháború győztese, bizonyos értelemben óriási hős. Csakhogy nagy győzelemhez háború is kell”, magyarázza a történész, aki úgy véli, hogy Ukrajnában esélyesen országon belül marad a konfliktus, ahogy a hidegháború idején Koreában vagy Vietnámban történt.

Hibázott még valaki Putyinon kívül?

„Ez a háború teljes egészében Putyin hibája”, jelenti ki Etkind. „Senki sem provokálta ezt. Az ukránok elleni gyűlölet az orosz vezetésben az utóbbi években csak növekedett, ez is része a konfliktusnak. Európai és amerikai részről az egyetlen, amit jobban csinálhattak volna, az az, hogy erősebb védelemmel látják el Ukrajnát, hiszen Ukrajna Németországtól, az USA-tól is kért fegyvereket, de akkor nem válaszoltak neki. Pedig ha megfelelő mennyiségű fegyverrel rendelkezik, az elrettenthette volna az oroszokat. A másik része viszont az, hogy Putyin túlértékelte a hatalmát és erejét, és ez mindig fontos előzménye egy háborúnak. Bár Ukrajnának nem segítettek időben, úgy tűnik, hogy képes az ellenállásra.”

Katonai jármű áll egy út mentén a kelet-ukrajnai Szeverodonyeckben 2022. február 24-én. (Fotó: MTI/AP/Vadim Ghirda)

Hirdetés
[ ]

Ukrajna három darabban?

Putyin terveivel kapcsolatban Etkind úgy véli, hogy amennyiben győz a háborúban, szétdarabolja az országot: egy részét annektálja, egy másik részét, Kelet-Ukrajnát egy orosz befolyású szatellit-állammá változtatja, Nyugat-Ukrajna pedig viszonylag független lehetne. Itt van egyébként egy jelentős orosz-ellenes népesség.

Hirdetés

A NATO-tagság, Etkind szerint, egy következő lépés, amely még a NATO-nak is kihívás volna, hiszen a felvétel esetén Ukrajna volna a második legnagyobb NATO-tagállam. „De ehhez”, jegyzi meg a professzor, „először meg kell nyerni a háborút”.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Mindenegyben Blog

Kedveld Te is!

Hirdetés