x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FIGYELEM!!! VÁLTOZOTT A KÖZGYÓGYELLÁTÁS! NAGYON JÓ HÍR – EZ SOKAKNAK FOG HAVI TÖBB TÍZEZER FORINT PLUSZ PÉNZT JELENTENI! ÍGY IGÉNYELHETŐ A KÖZGYÓGYELLÁTÁS MOSTANTÓL >>>
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 18. (csütörtök), 09:27

FIGYELEM!!! VÁLTOZOTT A KÖZGYÓGYELLÁTÁS! NAGYON JÓ HÍR – EZ SOKAKNAK FOG HAVI TÖBB TÍZEZER FORINT PLUSZ PÉNZT JELENTENI! ÍGY IGÉNYELHETŐ A KÖZGYÓGYELLÁTÁS MOSTANTÓL >>> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 18

FIGYELEM!!! VÁLTOZOTT A KÖZGYÓGYELLÁTÁS! NAGYON JÓ HÍR – EZ SOKAKNAK FOG HAVI TÖBB TÍZEZER FORINT PLUSZ PÉNZT JELENTENI! ÍGY IGÉNYELHETŐ A KÖZGYÓGYELLÁTÁS MOSTANTÓL >>>

Figyelem! Így változott a közgyógyellátás! Sokaknak már igazolás sem kell, alanyi jogon fogják megkapni a közel 150 ezer forintot! Jövedelemtől függetlenül is jár!Mutatjuk kiknek jár alanyi jogon és kinek kell igazolás a kérvényhez

Hirdetés
[ ]

Tavaly ilyen jövedelemfeltétel mellett lehetett igényelni a közgyógyellátást >>>

a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét, egyedül élő esetén 150 %-át, (42.750 Ft).

5%-al emelkedett január 1-től a jövedelemhatár vagyis, az öregségi nyugdíjminimum jelenleg 28.500 forint, ettől volt igényelhető a közgyógyellátás, ez most emelkedett, vagyis idén már 29.925 forintos jövedelemtől vagy ez alatt igényelhető, illetve egyedül élők esetében 44.887 forinttól igényelhető!

Nem az 5%-on van a hangsúly, hanem, hogy ezzel egy nagy lélektani hatrt léptek át, avgyis aki eddig nem volt jogosult rá, mert a jövedelem annyi volt, mint az öregségi nyugdíjminimum, az most már jogosult lehet rá, így több tízezer ember kaphat közggyellátást, akinek eddig a jövedelme miatt nem járt!

Itt vannak a további fontos tudnivalók >>>>>

A közgyógyellátás szociális alapon vehető igénybe azok számára, akiknek gondot jelent a gyógyszerek megvásárlása vagy a különböző kezelések, vizsgálatok igénybe vételéhez van szükségük segítségre. Hogy ki jogosult közgyógyellátásra, azt a törvények szigorú szabályrendszere határozza meg.Akik érintettek lehetnek, azok számára fontos tudni, hogy miben és milyen mértékben vehetik igénybe ezt a fajta állami támogatást. A közgyógyellátás a gyógyuláshoz segíti hozzá a rászorultakat a gyógykezelés költségeinek mérséklésével.

Ha közgyógyellátást szeretnénk igényelni, a kérelmet a lakóhely szerint illetékes egészségpénztár járási hivatalához kell beadni a háziorvos által kiállított igazolással együtt. A méltányossági közgyógyellátás igénylése ügyében az önkormányzat jegyzőjéhez kell fordulni. A jegyző megvizsgálja, hogy a jövedelmi feltételek teljesültek-e és ha igen, 5 munkanapon belül kiküldi az egészségbiztosítási szervnek az igazolást. Az egészségbiztosítási pénztár ezután szakhatósági állásfoglalást ad ki, ebben pontosan megállapítja a rendszeres gyógyellátások havi költségeit és a gyógyszerek havi térítési díjának összegét.

A közgyógyellátás jogosultságnak három típusa van: az alanyi jogon, a normatív alapon és a méltányossági alapon járó közgyógyellátás.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés