Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FIGYELEM!!! VÁLTOZOTT A KÖZGYÓGYELLÁTÁS! NAGYON JÓ HÍR – EZ SOKAKNAK FOG HAVI TÖBB TÍZEZER FORINT PLUSZ PÉNZT JELENTENI! ÍGY IGÉNYELHETŐ A KÖZGYÓGYELLÁTÁS MOSTANTÓL >>>
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 18. (csütörtök), 09:27

FIGYELEM!!! VÁLTOZOTT A KÖZGYÓGYELLÁTÁS! NAGYON JÓ HÍR – EZ SOKAKNAK FOG HAVI TÖBB TÍZEZER FORINT PLUSZ PÉNZT JELENTENI! ÍGY IGÉNYELHETŐ A KÖZGYÓGYELLÁTÁS MOSTANTÓL >>> (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 18

Alanyi jogosultsággal rendelkezik többek között:

aki rendszeresen szociális segélyt kap és egészségkárosodottaki maximum 30%-os rokkantsággal rendelkezik és rokkantsági járadékot kapaki rokkantsági ellátásban részesülaki után a szülő magasabb összegű családi pótlékot kap

Hirdetés
[ ]

Normatív alapon jogosult az, akinek a gyógyellátási költségei havonta meghaladják a mindenkori öregségi nyugdíj minimum összegének 10%-át, azaz a 2850 Ft-ot és a családban az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el a nyugdíjminimumot, a 29.925 Ft-ot, egyedül élők esetében a 44.887 Ft-ot.

Méltányosság igénybe vételéhez a jegyzőhöz kell beadni a kérelmet, aki megállapítja a közgyógyellátásra való jogosultságot és megvizsgálja, hogy a kérelmező megfelel-e az önkormányzati rendeletben megszabott feltételeknek.

Ha minden feltétel teljesül a jogosult közgyógyellátási igazolványt kap. Ez az igazolvány jogosítja fel használóját arra, hogy térítésmentesen vásárolhasson meg olyan gyógyszereket, melyek a társadalombiztosításon belül a támogatás alcsoportba tartoznak. A közgyógyellátás tehát nem vonatkozik valamennyi gyógyszerre és nem korlátlanul vehető igénybe, csak a gyógyszerkereten belül. A gyógyszerkeret havi maximuma 12.000 Ft. Ha az egyéni gyógyszerigény költségei az 1000 Ft-ot nem érik el, nem állapítanak meg keretet. Az éves gyógyszerkeret mellett eseti gyógyszerkeret is létezik, melynek összege 6.000 Ft.

A közgyógyellátást a gyógyszereken kívül gyógyászati segédeszközök, fogszabályzó és protetikai eszközök megvásárlásához, valamint az ezekhez kapcsolódó javítások költségeinek fedezéséhez és gyógyászati ellátásokhoz is fel lehet használni.

A gyógyszerköltségeket a krónikus betegséghez mérten a havi legkisebb költséggel járó készítmények vagy kezelések számbavételével határozzák meg, azonban legfeljebb 6.000 Ft-ig vehető figyelembe és nem csak a szakorvosi rendelvényes gyógyszerekre vonatkozóan.

Ha a havi gyógyszerköltség több mint 6.000 Ft, akkor kizárólag a szakorvosi rendelvényre kapható gyógyszereket veszik számításba, magasabb összeget az egészségbiztosítási szerv vezetője határozhat meg.

Nem ritka az sem, hogy az egészségi állapot romlása miatt a drágább vagy több gyógyszerre lesz szükség, illetve a gyógyszerek vagy a kezelések ellenértéke változik, ezért növelni kell a havi gyógyszerkeretet. Ha ez a változás több mint 1.000 Ft, a havi gyógyszerkeretet akár év közben is felül lehet vizsgáltatni, ezt a jogosultnak kell kérelmeznie. A magasabb gyógyszerkeret a határozat meghozatala után 15 nappal, a fellebbezési határidő lejártával lesz felhasználható. Amennyiben a gyógyszerkeret csökken, azt már a határozat meghozatalától számított 30. naptól fel lehet használni.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Mindenegyben Blog

Kedveld Te is!

Hirdetés