Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
JÖN A DRÁKÓI SZIGOR!EKKOR JÖN A KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS ,KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ÉS VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV ÚJRA >>
Mindenegyben Blog - 2021. november 10. (szerda), 10:01

JÖN A DRÁKÓI SZIGOR!EKKOR JÖN A KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS ,KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ÉS VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV ÚJRA >>

Hirdetés
Hirdetés
2021 nov 10
A virológusok már hetek óta mondják, hogy Magyarországon korlátozásokra lenne szükség a járvány megfékezéséhez, és sajnos megint nekik lett igazuk. A kabinet is lépett, és a napokban már a kormány tagjai is arról beszélnek, hogy újabb intézkedések lehetnek benne a pakliban. Mégis milyen korlátozásokra lehet számítani?

Korlátozások lehetnek, gazdasági kiesés jöhet a koronavírus negyedik hulláma következtében, de talán ez kisebb lesz, mint az előző hullámokban – mondta a héten Varga Mihály pénzügyminiszter, aki arról is beszélt, hogy részben a járvány 4. hulláma miatt kisebb lehet idén a GDP-növekedés az eddig vártnál,írja a portfolio.hu

Hirdetés
[ ]

Orbán Viktor miniszterelnök is a korlátozások lehetőségét vetette fel pénteken.

A védelmi intézkedések lassítják a terjedést, de nem védenek meg – mondta a kormányfő. Szerinte a legfontosabb védelmi intézkedés az oltás, de ha gyorsabban terjed a vírus, akkor majd reagálnunk kell ismét – hangsúlyozta.

A kormány látogatási tilalmat vezetett be a kórházakban, kötelező maszkviselést a tömegközlekedésen, illetve a kötelező oltás lehetőségét adta a cégek kezébe.

Úgy tűnik tehát, hogy a kormány készen áll további lépésekre, hiszen a koronavírusos esetszámok drasztikusan nőnek, a kórházak terhelése ütemesen emelkedik, a halálozások száma lassan az előző hullámokhoz hasonló. A korlátozó intézkedések pedig szépen lassan csordogálnak: hétfőtől nem lehet látogatókat fogadni a börtönökben sem.

Hirdetés

A kormányzat minden bizonnyal legalább két tényezőt mérlegel, amikor további intézkedésekről dönt:

  • ne legyen túl fájdalmas a gazdaság számára,
  • az oltottak lehetőleg kisebb hátrányba kerüljenek, mint az oltatlanok.
  • Mit léphetnek?

    • A legelső intézkedések között lehet ezért a maszkhasználat kiterjesztése – minden zárt térre, esetleg szabad térre –, ez ugyanis minimális hatással van a gazdaságra, viszont tudja fékezni a vírus terjedését.
    • További intézkedés lehet a védettségi igazolvány visszavezetése, ez ugyanis egyrészről emelheti az oltakozási hajlandóságot, másrészről a magas vírusterhelésű oltatlan populációt kizárja azokról a zárt terekről (pl. mozi, színház, étterem, szálláshely-szolgáltatás), ahol gyorsan terjedhet a fertőzés.
    • A tavaly őszi, illetve az idén tavaszi intézkedések egy másik része is bekerülhet a kalapba. A kormányzat mérlegelheti a vásárlási idősávot és/vagy a boltok létszámkorlátját, utóbbinak nagyobb az esélye.
    • Könnyen lehet, hogy az oltatlanokra még erősebb korlátozások várnak, legalábbis van olyan szakértő, aki kijárási tilalmat rendelne el számukra.

    Ha ez sem elég?

    Amikor a kórházak elkezdenek a kapacitásaik korlátjához érni – amire egyre növekvő esély van –, akkor drasztikusabb intézkedésekről is dönthet a kormány. Ebben az esetben

    • a tavalyi intézkedésekhez hasonlóan a kormányzat elrendelheti bizonyos, személyes érintkezéssel járó szolgáltatások bezárását,
    • életbe léptetheti az általános digitális oktatást,
    • általános kijárási tilalmat rendelhet el éjszakára.

    A digitális oktatás talán a legnagyobb kérdés, ami érdemi nehézséget jelentene a családoknak. Az iskolák minden bizonnyal most is nagyon komoly járványgócok, erről azonban semmilyen információ nincs, hiszen az Operatív Törzs a 4. hullámban megszüntette az iskolák fertőzöttségére vonatkozó adatközlést (is). Maruzsa Zoltán, köznevelési államtitkár az InfoRádióban a napokban arról beszélt, hogy a jelentős oltottság miatt jelenléti oktatásra rendezkednek be, mindeközben Zacher Gábor orvos hangsúlyozza: egyre több gyermek van már kórházban.

    Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

    Hirdetés
    Megosztás a Facebookon
    Hirdetés
    Hirdetés