Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Július 1-től 750 ezerre büntethetik a családi házasokat, kertes házban élőket! Figyelem! Fontos közleményt adott ki a hatóság! Kertes házad, nyaralód van? Itt az idő, jönnek a gigabírságok! Mindenképpen tájékozódj!
Mindenegyben Blog - 2022. április 24. (vasárnap), 10:53

Július 1-től 750 ezerre büntethetik a családi házasokat, kertes házban élőket! Figyelem! Fontos közleményt adott ki a hatóság! Kertes házad, nyaralód van? Itt az idő, jönnek a gigabírságok! Mindenképpen tájékozódj! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 24

ÓRIÁSI BÍRSÁGRA SZÁMÍTHAT AZ A KERTES HÁZ TULAJDONOS, TELEKTULAJDONOS, AKI NEM FIGYEL ERRE!Tájékozódj, te is, a részletekről itt olvashatsz>>>

Kertes házad, nyaralód van? Itt az idő, jönnek a gigabírságok

Hirdetés
[ ]

Az idei évben is számíthatnak bírságra azok, akik nem irtják telkükön a parlagfüvet, az igaz, hogy csak július 1-jétől bírságolhatnak hatóságok, de érdemes időben elkezdeni a védekezést.A nagyméretű ellenőrzéseknek és nem utolsósorban a bírságoknak köszönhetően évről-évre javul az ország fertőzöttségi mutatója, de sajnos még így is az allergiásoknak óriási gondot okoz a parlagfű. Az egészségügyi kutatások azt állapították meg, hogy minden ötödik ember allergiás a gyomnövényre Magyarországon.Június elejére várják a szakemberek idén is a parlagfű megjelenését, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium idén már április 26-án elrendelte a határszemlék megkezdését az ország teljes külterületére.Ha valaki hanyagolja a telkét, akkor óriási bírság lehet a végeA pollenkoncentráció augusztusban szokott általában tetőzni, de nem lehet elég korán elkezdeni a védekezést, attól függetlenül, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal csak július 1-jétől bírságolhat, már most is lehet számítani arra, hogy a megyei kormányhivatalok munkatársai ellenőrizik azt, hogy megtesznek-e mindent a gazdák , tulajdonosok, annak érdekében, hogy kiirtásra kerüljön a gyomnövény.Idén is a következő hatósági figyelmeztetést tették nyilvánossá:„minden földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.”Abban az esetben, ha a földhasználó nem tesz eleget a parlagfű elleni védekezési kötelezettségének, ami azt jelenti, hogy az ingatlan legalább virágbimbós fenológiai állapotú parlagfűvel fertőzött, akkora hatóságnak el kell rendelnie a közérdekű védekezést A felvett jegyzőkönyv alapján né hatósági eljárást indít a megyei illetékes hatóság a parlagfű-mentesítési kötelezettségre való figyelmeztetés nélkül.A hatósági eljárás során minden esetben növényvédelmi bírságot kell kiszabni a mulasztó földhasználóval szemben.15 ezer forinttól 5 millió forintig terjedhet, a parlagfűvel fertőzött terület nagyságától és parlagfűvel való fertőzöttség mértékétől függően a növényvédelmi bírság mértéke természetesen kül- és belterületen egyaránt!Fontos azzal is tisztában lenni, hogy az ingatlan méretéhez képest nagyobb összegű bírság szabható ki belterületen, mint a külterületi ingatlanokon. Ez természetesen okkal történik, mert nagyobb közegészségügyi veszélyt jelent a lakóövezetben virágzó parlagfű a lakosság számára.Ha büntetett személy nem fizeti meg a bírságot, akkor az adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül, és a az adóhatóság gondoskodik a végrehajtásáról, mindenképpen behajtásra kerül.Ráadásul az érintett, bírságolt személynek kell megfizetnie, a kötelezően kiszabott bírságon túl még a közérdekű védekezéssel kapcsolatban felmerült költségeket is.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés