Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Nyugdíjasok figyelem!Megjött a pontos számítás: Ennyivel kapnak többet jövőre a nyugdíjasok
Mindenegyben Blog - 2023. október 14. (szombat), 08:29

Nyugdíjasok figyelem!Megjött a pontos számítás: Ennyivel kapnak többet jövőre a nyugdíjasok

Hirdetés
Hirdetés
2023 okt 14

Megjött a pontos számítás: Ennyivel kapnak többet jövőre a nyugdíjasok

A következő novemberben a nyugdíjasok számára a Magyar Államkincstár 3,5 százalékos nyugdíjkorrekcióval megnövelt összeget fog utalni.

Ezt pontosítva, azok az idősek, akik nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülnek, visszamenőleges formában megkapják az év elmúlt 10 hónapjára vonatkozó pótlólagos nyugdíjemelési különbözetet, valamint a 13. havi nyugdíjhoz tartozó részt is.

Hirdetés
[ ]

Amennyiben az átlagos öregségi nyugdíj 210.700 forintot tesz ki, akkor ez a novemberi emelés havi szinten 6532 forintot jelent.

85 ezer forintos növekedés

Ezen felül, ha figyelembe vesszük a 13. havi nyugdíjat, akkor éves szinten közel 85 ezer forintos növekedést jelent.

Ebben az időszakban, tehát novemberben és decemberben a Magyar Államkincstár már a korrigált összeggel, az emelt nyugdíjjal fogja elszámolni az utalásokat, méghozzá november 10-én és december 4-én.

Itt a konkrét példa, ennyi lesz 2024-ben a nyugdíj

A rendelkezésre álló adatokból kiderül, hogy 2023-ban az éves átlagos nyugdíj összege 217.232 forintra fog nőni. Tekintettel arra, hogy a következő évi költségvetés 6 százalékos éves inflációval számol, a nyugdíjtörvény előírásai szerint januártól 6 százalékkal kell növelni az öregségi nyugdíjakat és a nyugdíjszerű járulékokat.

Ezt szemléltetve egy konkrét példán: 2024 január 1-től az átlagos nyugdíj 13 ezer forinttal, 230 ezer forintra fog növekedni. A február 12-én érkező 13. havi nyugdíj összege is megegyezik majd ezzel, tehát átlagosan 230 ezer forintot tesz ki.

386000 Ft növekedés

Emlékeztetőül, nem minden nyugdíjas rendelkezik az adatokban szereplő átlagos nyugdíj összegével, így az emelés mértéke a tényleges havi nyugdíj összegétől is eltérhet.

Egy átlagos nyugdíj esetén a havi 13 ezer forintos növekmény évi alapon 156 ezer forintra jön ki. Ha ehhez hozzáadódik a 13. havi 230 ezer forintos átlagos nyugdíj, az összérték 386 ezer forintra növekszik.

Forrás: Ripost

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés