Érdekelnek a legújabb hírek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

x

Koronavírus - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Orbán:
Mindenegyben Blog - 2020. március 26. (csütörtök), 21:06

Orbán: "Ez nem három hónap lesz, kedves barátaim!" (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 már 26

Orbán Viktor lassítani szeretné a járványt. A kormánystratégia szerint "ha a védekezés sikeres, a járvány elnyúlik". Akár csak év végén lehet vége. A miniszterelnök a járvány terjedésének a szintjéhez képest „porciózza" az egészségügyi maszkokat, teszteket, és más védőeszközöket is.

Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI

Gulyás Gergely az online kormányinfón erősítette meg, amit arról, hogy mikor tetőződhet a koronavírus járvány, már kedden is elmondott: „valaki azt mondja, hogy június vagy júliusban lesz a csúcsa a megbetegedéseknek, és onnan tudunk majd lefelé menni. Matematikai és virológiai jóslások vannak, de teljesen biztosat senki sem tud mondani. Az a biztos, hogy hónapokban kell mérni és nem hatvan vagy kilencven napban, mert ennél sajnos hosszabb időre van szükség, hogy a járvány véget érjen" - mondta kedden Gulyás Gergely.

Hirdetés

A kancelláriaminiszter hangsúlyozta, hogy sok számításuk van „és ezek nagyon eltérőek". Felelőtlenségnek nevezte biztosat mondani.

"Ha a védekezés sikeres, a járvány elnyúlik"

De Gulyás Gergely is arról beszélt, ami Orbán Viktornak is a véleménye, és amilyen vonalon/tervek mentén a miniszterelnök is halad: "ha a védekezés sikeres, a járvány elnyúlik". Ha a védekezés eredményes, később fog véget érni a járvány. Mert az a célja a védekezésnek, hogy a terjedését lassítsák - ez a kormány álláspontja és a járványstratégiája.

"Nem az az cél, hogy hirtelen mindenki beteg legyen és gyorsan átessen ezen az egészen. Mert ha mindenki hirtelen lenne beteg, olyan sokan zúdulnának az egészségügyre, hogy nem tudnák őket ellátni. Minél inkább lassítani tudjuk a terjedést, a baj, amiben leszünk, az egyre hosszabb lesz, és nem három hónap lesz, kedves barátaim"

- hangoztatta néhány napja Orbán Viktor.

Akár év végéig is eltarthat

Gulyás Gergely is azt fejtette ki kedden, hogy ha egy ország nem tesz intézkedéseket a védekezés érdekében, akkor az azt jelenti, hogy a fertőzések nagyon gyorsan terjednek, a betegszám nagyon magas lesz, "ennek megfelelően a járvány gyorsan véget ér". Viszont ekkor a betegszám olyan kritikus magasságokba fog eljutni, hogy az egészségügyi rendszer, ahogy Európában, úgy Magyarországon sem lesz képes egy ilyen esetben ellátni a betegeket. Ez van Olaszországban és ez látszik kialakulni Spanyolországban is. Ezt akarjuk elkerülni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (1074)
Hirdetés
Hirdetés