Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Összeomolhat az oktatási rendszer - jön a digitális oktatás?
Mindenegyben Blog - 2020. november 04. (szerda), 19:26

Összeomolhat az oktatási rendszer - jön a digitális oktatás?

Hirdetés
Hirdetés
2020 nov 04

Összeomolhat az oktatási rendszer - jön a digitális oktatás?

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének tagja nyilatkozott a blikknek 

Szigorú intézkedéseket és az iskolák lezárását követelik a járvány miatt. Nem tartják elegendőnek az eddigi lépéseket?

Hirdetés
[ ]

– Nem, mert egyre súlyosabb a helyzet az oktatási intézményekben. Azért követeljük az iskolák bezárását, hogy ne omoljon össze a rendszer, ami pár héten belül bekövetkezhet. Folyamatosan kapjuk az információkat, hogy nagyon sok tanár és diák betegedett meg és hiányzik. Nincsenek meg a biztonságos munkavégzés feltételei.

Fülöp Hajnalka, a csaknem kilencvenezer fős Online otthonoktatás Facebook-csoport alapítója arról beszélt, hogy a szülők szerepkonfliktust éltek át: munkavállalóként, szülőként, az oktatásban segítőként és az otthoni jólét biztosítójaként is helyt kellett állniuk, párjuk támogatása mellett.

 segítő programja keretében módszerekkel, gondolkodásmóddal, digitális eszközökkel segíti a 21. századi gyerekeket nevelőket.

Mint mondta, a tárgyi tudás hiánya főként a természettudományok és a matematika terén jelentkezett, amit csak tovább nehezített az ezeket övező negatív attitűd, ami általában jellemző. Egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pedagógus-továbbképzésen például egy alsós tanító arról számolt be, hogy már a szorzótáblánál sokszor érezte, a szülő le van maradva a gyerekétől.

Molnár Janka Sára, az Oktatás Online Digitálisan vezetője szerint a digitális oktatásban ahány ház, annyi problémával szembesültek a családok.

Hirdetés

„Sajnos sok háztartásban nem áll rendelkezésre elegendő eszköz. Ez nem csak Kelet-Magyarországra igaz, ugyanis Budapesten és környékén is sok családot ismerünk, akiknél a három-négy gyermekre egy-két számítógép jutott, és ezekkel kellett megoldani a szülőknek a home office-t és a gyerekeknek a tanulást” – fogalmazott.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés