Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
TIHANYBA VONULT VISSZA A 82 ÉVES TÉVÉS LEGENDA, KOVÁCS P. JÓZSEF
Mindenegyben Blog - 2024. április 23. (kedd), 12:49

TIHANYBA VONULT VISSZA A 82 ÉVES TÉVÉS LEGENDA, KOVÁCS P. JÓZSEF (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 ápr 23

Hitelesnek lenni, hitelesnek maradni. Embert próbáló feladat. De a munka szólít, a kötelesség, sőt, a szakma iránti alázat akár minden nap motivációt jelenthet. Kovács P. József órákig mesélhetne erről.

Hirdetés
[ ]

Július 4-én volt 82 esztendős. Szép, hosszú életút, s ezt bizony fontos kihangsúlyozni, mert rengeteg kollégát, barátot búcsúztatott és állt, alighanem zokogva a temetésükön. Mintha valamiféle átok ült volna a Magyar Televízió bemondócsapatán, egyik tragédia követte a másikat, szinte megmagyarázhatatlanul. Kovács P. József viszont velünk van, ő, a nagy idők tanúja, aki szinte a kezdetektől vált családtaggá és köszöntötte a nézőket estéről estére.

Kovács P. József egy 1979-ben készült felvételen.Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán
Hirdetés

De az ő életét sem kerülte el a tragédia. Három éve elveszítette élete szerelmét, Mariettát, a feleségét, akivel 50 évig éltek csodálatos, különleges harmóniában. A televíziós akkor egy rövid, szívbe markoló közleményben tudatta a világgal, hogy mit él át: „Drága barátaim! Ötven gyönyörű, élményekkel és sok-sok küzdelemmel teli év után örökre elment Marietta, életem fele, a társam, aki oly sokat tett értem és családunkért. A vigasz két nagyszerű gyermekünk és négy unokánk, de őt pótolni nem lehet. Fájdalmamat enyhítik meleg, szerető baráti soraitok. Köszönöm, hogy gondoltok rám, hogy jó szívvel gondoltok Mariettára…”

Hihetetlenül sokan szeretik és tisztelik a mai napig Kovács P. Józsefet. Tett is érte. Annak idején a Horváth Mihály téri általános iskolába járt, ahol különleges szerencsében volt része, hiszen a csodás írónő, Szabó Magda volt az irodalomtanára. S olyan hatással volt rá, hogy nem futballista vagy villamosmérnök szeretett volna lenni, hanem egyre inkább a művészetek felé fordult. Abban az évben, amikor érettségizett, megnyert egy országos szavalóversenyt és ekkor is tenyerére vette a sors, ugyanis 1959 tavaszán a Magyar Televízió műsorára tűzte ezt a bizonyos szavalóversenyt, így ország-világ láthatta, ahogy az a jó kiállású, szép beszédű fiatalember elszavalja Ady Endre Zsóka búcsúzója című versét.

S onnan már kikövezett út vezetett Kovács P. József számára az országos ismertségig. Még úgy is, hogy a Színház és Filmművészeti Főiskolát egy év után abbahagyta és inkább átiratkozott az ELTE bölcsészkarára. Csakhogy a színművészetin is volt egy újabb őrangyala, Szabó Magda után Fischer Sándor, a beszédtechnika-tanára, aki kerek-perec azt mondta: ne Hamlet vagy Rómeó szerepére készüljön, legyen inkább bemondó a televízióban! Így is történt, 1962-ben már a televízió alkalmazásában állt, közben rendszeresen szerepelt a Magyar Rádióban is már műsorvezetőként és művészi lelkületére tökéletesen jellemző, hogy alapító tagja lehetett az Universitas együttes versmondó körének.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés