Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Váratlan bejelentést tett Müller Cecília, erre senki nem számított!
Mindenegyben Blog - 2021. március 25. (csütörtök), 15:04

Váratlan bejelentést tett Müller Cecília, erre senki nem számított! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 már 25

Váratlan bejelentést tett Müller Cecília, erre senki nem számított!

Ma is megtartotta az operatív törzs a napi sajtótájékoztatóját, ahol újabb információkat tudtunk meg a legfrissebb járványügyi adatokról, az oltási program menetéről és az egészségügyi ellátórendszer leterheltségéről.

Hirdetés
[ ]

A harmadik hullám rendkívül kritikus időszakában vagyunk, tegnapról mára 9637 az új fertőzött lett és elhunyt 272 beteg!

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket!

Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott:

Miután Kiss Róbert alezredes ismertette az elmúlt nap szabályszegéseit, Müller Cecília országos tisztifőorvos folytatta az operatív törzs tájékoztatóját.

Azzal kezdte, hogy az elmúlt napon az oltások száma 1 millió 690 ezret, közel 500 ezren pedig a második oltásukat is megkapták. Ez nagyon jó hír, mert a járvány legyőzésének az oltakozás a legfontosabb eszköze. A járványügyi adatok a megfeszített védekezési munka ellenére napról napra emelkednek: tegnap 7587 új fertőzöttet azonosítottak, 249 beteget vesztettünk el, 11 805 koronavírusos beteget ápolnak kórházban – ismertette Müller.

Most az a legnagyobb feladat, hogy megakadályozzuk a betegek intenzív osztályra, lélegeztetőgépre kerülését az egészségügyi ellátórendszer leterheltsége miatt. Ennek érdekében számos tevékenység párhuzamosan zajlik:

- a háziorvosok is felírhatják már a favipiravir gyógyszert, ami a vírus szaporodását gátolja: már 37 ezer dobozt rendeltek a háziorvosok, de látható, hogy így is sokan kerülnek kórházba.

Ebben a küzdelemben fontos, hogy centralizáljuk az erőinket és egy olyan irányítási rendszer alakuljon ki, amelyben racionalizálva tudjuk meg kihasználni az egészségügyi rendszer erőforrásait. Ezért megjelent az a kormányrendelet, ami lehetővé teszi, hogy az irányító megyei intézmények, illetve a fővárosi centrumkórházak hatásköre kiterjedjen ki az illetékességi területükön lévő valamennyi egészségügyi tevékenység ellátására. Így kerülhetnek a szakmai irányításuk alá az önkormányzati járóbeteg-szakellátási rendelők is, illetve szükség esetén a háziorvosi rendszert is bevonhatják – ismertette Müller, hozzátéve: az oltási programnak emellett folyamatosan haladnia kell.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés