x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Virágok és növények
Így gyökereztess rózsát, amitől évről-évre virágba borul a kerted!
Mindenegyben Blog - 2022. június 11. (szombat), 21:18

Így gyökereztess rózsát, amitől évről-évre virágba borul a kerted!

Hirdetés
Hirdetés
2022 jún 11

Biztosan te is megjártad már párszor, hogy hazavitted a gyönyörű rózsacsokrot az üzletből, és 1-2 nap múlva máris hervadásnak indult. Ne szomorkodj, inkább gyökereztess rózsát, hogy örvendezni tudj majd a saját bokrodnak!

Néhány praktikus tanácsot mutatunk most, amely segítségével új életet adhatsz a rózsádnak, mielőtt elhervadna. Próbáld meggyökereztetni, hogy szép, új bokrokkal gazdagodjon az udvarod.

Hirdetés
[ ]

Fogj egy éles kést, és vágd le a rózsa felső felét, úgy hogy kb. egy 25 cm-es rész megmaradjon még. A vágásnál kend be viasszal, tisztítsd meg a szárat a levelektől. Majd próbáld ki az alábbi 3 módszereket annak érdekében, hogy meg tudd gyökereztetni a rózsát.1.Készíts egy élesztős oldatot. Oldj fel 100 mg élesztőt 10 liter vízben. Állítsd be a rózsát, úgy hogy ⅓ részig ellepje a oldat, és hagyd benne 24 órán keresztül. Ezután mosd le langyos vízzel, és tedd egy váza vízbe úgy, hogy félig legyen csak feltöltve. Mindig pótold a vizet, amíg meggyökerezik, hogy ezt a mennyiséget elérje.

2.Egy liter vízben oldj fel 1 teáskanál mézet, és ⅓ részig állítsd bele a rózsaszárat. Hagyd állni 12 órát, majd tedd át tiszta vízbe, ugyanúgy, mint a fenti esetben.

3.Tedd a rózsaszárat egy váza vízben, és adj hozzá 10 csepp friss aloe vera levet. Az aloe vera elősegíti a gyökeresedést. A vizet mindig pótold, hogy féli lepje el a szárat, 10 nap múlva adj hozzá újabb 5-7 csepp aloet. Amikor a rózsának megjelennek az első gyökerei, átültetheted cserépbe, majd mikor eléggé megerősödött, és megjelentek az első levelei, akkor ültetheted szabad földbe.

tudasfaja.com

Hirdetés
Megosztás a Facebookon (0)
Hirdetés
Hirdetés