Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Virágok és növények
Íme egy titkos módszer: ezt add a locsolóvízhez, és a muskátlid szó szerint megduplázódik!
Mindenegyben Blog - 2022. június 08. (szerda), 09:52

Íme egy titkos módszer: ezt add a locsolóvízhez, és a muskátlid szó szerint megduplázódik! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jún 08

Sokan vagyunk, akik rajongunk a muskátliért: ezek a gyönyörű virágok olyan színpompát, hangulatot képesek ozni az életünkbe, mint szinte semmilyen más növény!

A muskátli azonban csak akkor igazán szép, ha megfelelően tápláljuk, levelei szépek, és bőséges virágözönnel ajándékoz meg bennünket.

Számos fajta muskátli létezik, íme néhány ilyen (némelyikről lehet, hogy még nem is hallottál), és a legalapvetőbb dolgok, amiket tudni érdemes róluk:

1. Kerti muskátli: a leggyakoribb muskátlifajta, amelynek napi hat-nyolc óra napfényre van szüksége, jó hőségtűrő képességgel bír. Számára a laza, jó vízelvezetésű talaj az ideális, ám érdemes időről időre (fő szabály szerint kéthetente) műtrágyázni.

Hirdetés
[ ]

Ha már szárazzá kezd válni a táptalaja, érdemes locsolni. Ha az elvirágzott részeket leszedjük és a szárat visszavágjuk, több és szebb új virágot hoz majd!

2. Futó muskátli: A kerti muskátlihoz képest inkább az árnyékosabb, hűvösebb helyeken érzi jól magát.

3. Nagyvirágú muskátli: szintén szűrt fényre, hűvösebb környezetre van szüksége, amit gigantikus méretű, gynyörű virágokkal hálál meg.

4. Illatos-levelű muskátli: napfény igénye hasonló a kerti muskátlihoz. Leveleinek illata különleges, lényesen eltér a hagyományos kerti muskátliétól.

És a beígért hatékony öntözési módszer, ami szó szerint megkettőzi a muskátli virágözönét:

Az alábbi tanácsok egy részét könnyű betartani, némelyiket pedig (ha nem is körülményes) kicsit több odafigyelést igényel. Azonban éppen az ilyen gondoskodás különbözteti meg a szép muskátlit a gyönyörűtől! A szomszédok a csodájára fognak járni!

Először is figyeljünk oda, hogy a nyári nap lemelegebb óráiban sose locsoljuk a muskátlit, mert tönkremegy. Kizárólag reggel vagy este kapjon vizet, amikor még vagy már kicsit húvösebb az idő.

Kerüljük a jéghideg vízzel való öntözést, a legjobb a muskátlinak, ha pl. az árnyékban tartunk egy nagyobb kancsó vizet, és ezzel locsoljuk. Növényünk meghálálja, ha nem sokkoljuk olyan locsolóvízzel, amelynek hőmérséklete nagyban eltér a környezetétől.

Ha valóban szeretnénk a legjobbat a muskátlinknak, használjunk kútvizet vagy esővizet. Ha csapvizet használunk, forraljuk fel a locsolóvizet, majd lehűtés után öntözzük meg vele a növényt. Így a felesleges klórtól is megszabadulhatunk.

Közvetlenül a muskátli tövéhez öntsük a vizet, így a növényünk rögtön fel tudja szívni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés