Érdekelnek a legjobb receptek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Finom receptek
Becsüld meg a szüleidet, mert egyszer te is idős leszel…
Mindenegyben Blog - 2019. február 01. (péntek), 15:58

Becsüld meg a szüleidet, mert egyszer te is idős leszel… (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 feb 01

Édesanyám folyton nyaggat, miért nem jöttök hozzánk gyakrabban, miért dolgozol annyit, miért nincs soha időd… 74 éves, nincs elfoglaltsága, azt szeretné, ha a család mindig vele lenne… gondoltam én.

Hirdetés

Általában kéthetente meglátogatom a szüleimet, havonta egyszer egy családi ebédre is van időnk. Ők nagyjából 50 percre laknak tőlünk, nem tudok gyakrabban menni. Szinte minden nap beszélünk telefonon, de néha ez sem elég.

Mikor felhívom, édesanyám negyedórán át arról mesél, hogy mennyit drágultak az élelmiszerek, mi történt a szomszéddal és bezzeg őt milyen gyakran meglátogatják a gyerekei. Ha nem panaszkodik, akkor kritizál: túl sokat dolgozol, semmire nincs időd, miért kell különórára járnia a gyereknek.

Sajnos nem érti meg, hogy alig van időnk, heti 5 napot dolgozunk a férjemmel, a kisebbik gyerek ovis, a nagyobbik iskolás. Hétvégente jó, ha jut idő a bevásárlásra, takarításra. Ha van rá energiánk, elvisszük a gyerekeket a parkba, vagy a játszótérre, hogy egy kicsit együtt legyen a család. Délután fáradtan érünk haza a munkából, akkor még főzni kell, kikérdezni a gyerek leckéjét, elvinni zeneórára, vagy különórára. Vásárolni kell, mert olyan gyorsan kinőnek mindent, hogy szinte havonta új ruha kell. Mikor a gyerekek lefekszenek, már semmi másra nem vágyunk csak, hogy leheveredjünk a kanapéra.

Nem értettem, hogy édesanyám miért nem tudja megérteni, hogy ma már nem olyan világ van, mint az ő idejében, egész nap dolgozunk, szinte semmire nincs időnk. Egy feszült napon, amikor a gyerekkel később értem be az iskolába, elkéstem a munkahelyemről, otthon elromlott a mikró, felhívott édesanyám. Már 15 perce hallgattam a panaszáradatát, már megint drágult a krumpli, a tojás ára is az egekben… a szomszédasszonynak a hétvégén szülinapja volt, nagy családi ebédet rendeztek. Ott voltak a gyerekei, de még az unokák is, mind a 6! Hát igen, a lánya fogorvosi asszisztens, mégis meglátogatja legalább hetente háromszor… a fia meg üzletember, de hát ő is szán legalább hetente 2 órát az anyjára.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (1704)

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés