Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
DÖNTÖTT A KORMÁNY – Itt a hivatalos döntés a nyugdíjakról
Mindenegyben Blog - 2023. augusztus 02. (szerda), 12:34

DÖNTÖTT A KORMÁNY – Itt a hivatalos döntés a nyugdíjakról (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 aug 02

Új felállásban érkeztek a bejelentések a mai kormányinfón: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett ezúttal Kovács Zoltán Nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár állt az újságírók előtt.

Eldőlt: nem lesz évközi nyugdíjemelés

Varga Mihálytól pénzügyminiszter válaszából derült ki, hogy nem lesz rendkívüli nyugdíjemelés novemberig.

Hirdetés
[ ]

A kormány joga eldönteni, hogy november előtt kiegészíti-e nyugdíjakat, az emelés módszerének pontosítására tett javaslat pedig nem indokolt – többek között ez a válasz érkezett a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (Nyuszet) elnökének nyílt levelére a kormánytól, amit a Népszava hozott nyilvánosságra.

Juhász László a nyugdíjak 3 százalékos, januárig visszamenőleges emelését, és az ellátások éves növelésének átalakításáról szóló egyeztetést kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől. A hét nagy, országos idősügyi szervezetet tömörítő tanács vezetője azért fordult a kormányfőhöz, mert a magas infláció miatt gyorsuló ütemben szegényedik a nyugdíjas társadalom. A kormányfő helyett a pénzügyminisztertől kapott választ.

Varga Mihály azt írta, a nyugdíjakat a korábbi éveknél magasabb mértékben, tavaly 14, idén pedig 15 százalékkal emelte a kormány a háború és a brüsszeli szankciók hatására megemelkedett infláció miatt. A pénzügyminiszter a mostanában sokat hangoztatott mondattal is érvelt: a kormány azon dolgozik, hogy az infláció év végére egy számjegyű legyen. Kitért arra is, hogyamennyiben az évközi adatok alapján a becsültnél magasabb lesz az éves infláció értéke, januárig visszamenőleg – a törvényben előírtak szerint – novemberben lesz nyugdíjkorrekció.

Hirdetés

Gulyás Gergely azzal kezdte a mondandóját, hogy a jelenlegi brüsszeli migrációs javaslatokat egyáltalán nem tudja elfogadni a magyar kormány. Inkább járuljon hozzá az EU a magyar határvédelmi költségekhez.- Jelentettük a Brüsszelnek, hogy a kérésüknek megfelelően módosítottunk jogi kérdéseken, így elhárult az akadálya, hogy a nekünk járó pénzt megkapjuk – mondta a miniszter. – 238 millió eurós költségnyilatkozatot küldtünk az EU-nak, ennek a 80 százalékát kell finanszíroznia, vagyis 202 millió eurót.

A Bizottságnak 90 napja van a visszaigazolásra és 60 nap a feldolgozásra és az összeg átutalásra. A Bizottság jelenleg legalább 325 milliárd forinttal tartozik az országnak.A tegnapi kormányülésen szó volt arról, hogy a háború okozta nehéz gazdasági helyzetből elkezdtünk kimászni, teljesíthetőnek tűnik a jövő évre a 4 százalékos gazdasági növekedés. Gyors infláció-csökkenéssel számol a kormány: ha minden jól megy, akkor már októberben egy számjegyű lesz az infláció.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés