Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FIGYELEM!VÁLTOZÁS! Szabadság 2022 : Itt a táblázat, mutatjuk kinek, pontosan hány nap szabadság jár 2022. január 1-től az új szabályok szerint! >>>
Mindenegyben Blog - 2022. január 13. (csütörtök), 15:05

FIGYELEM!VÁLTOZÁS! Szabadság 2022 : Itt a táblázat, mutatjuk kinek, pontosan hány nap szabadság jár 2022. január 1-től az új szabályok szerint! >>> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jan 13

VÁLTOZÁS! Szabadság 2022 : Itt a táblázat, mutatjuk kinek, pontosan hány nap szabadság jár 2022. január 1-től az új szabályok szerint! >>>

VÁLTOZÁS! Szabadság 2022 : Itt a táblázat, mutatjuk kinek, pontosan hány nap szabadság jár 2022. január 1-től az új szabályok szerint! >>>

A fizetett szabadság napjainak száma akár a munkavállalók által is kiszámíthatók, hiszen az alábbi táblázatok pontosan mutatják, hogy kinek mennyi szabadság jár évente. Érdemes utána számolni, hogy a bérszámfejtő vagy a könyvelő helyesen számította-e ki a nekünk járó szabadnapok számát.

Az alapszabadságon felüli pótszabadság mértéke a munkavállaló életkorától függ, így az alapesetben évi 20 napnyi szabadság a huszonötödik életévtől 21 nap, a huszonnyolcadik életévtől pedig már 22 munkanap, ez növekszik egészen a 45. életévig, amely felett már minden munkavállalónak 30 napnyi éves szabadság jár.

ÉVES SZABADSÁG KALKULÁTOR 2022

Alapszabadság (amely mindenkinek jár)

20 munkanap

Hirdetés
[ ]

A szabadság napjainak száma a huszonötödik életévtől

21 munkanap

A szabadság napjainak száma a huszonnyolcadik életévtől

22 munkanap

Hirdetés

A szabadság napjainak száma a harmincegyedik életévtől

23 munkanap

A szabadság napjainak száma a harmincharmadik életévtől

24 munkanap

A szabadság napjainak száma a harmincötödik életévtől

25 munkanap

A szabadság napjainak száma a harminchetedik életévtől

26 munkanap

A szabadság napjainak száma a harminckilencedik életévtől

27 munkanap

A szabadság napjainak száma a negyvenegyedik életévtől

28 munkanap

A szabadság napjainak száma a negyvenharmadik életévtől

29 munkanap

A szabadság napjainak száma a negyvenötödik életévtől

30 munkanap

A szabadság napjainak száma az alapszabadság 20 napja és az életkor növekedéséből adódó hozzáadott pótszabadság napjainak összességét jelenti.

Szabadság nyilvántartás 2022

A szabadság nyilvántartás vezetése 2022-ben is minden vállalkozás számára kötelező, mely legegyszerűbben egy Excel-alapú szabadság-nyilvántartó program és kalkulátor naprakész vezetésével tehető meg. Az egyszerűen átlátható és gyorsan szerkeszthető Excel-típusú szabadság nyomtatvány alkalmazásával minden munkáltató automatikus módon és személyre-szabottan számíthatja ki az alapszabadság és a pótszabadság mértékét.

Szabadság nyilvántartás 2022: letölthető a szabadság tervező Excel táblázat a 2022-es évre

A fenti táblázat elvileg azt mutatja meg, hogy a szabadság kiszámítása nem is bonyolult, hiszen csupán az életkortól függ. Természetesen ez egyáltalán nincs így, számos egyéb, személyenként változó tényező módosíthatja az alap- és pótszabadságot. A következőkben ezt foglaljuk össze.

Aki napi nyolc órát dolgozik tudja, hogy nem lehet pihenés nélkül robotolni, szükség van regenerálódásra, pihenésre, nyaralásra, ezt szolgálja a szabadság, melyet a munkáltatónak kötelező kiadni minden évben.

Az új Munka Törvénykönyve a korábbi elnevezést (rendes szabadság) egyszerűsítette, így 2022-ben már "csak" szabadságnak kell hívni. A szabadság természetesen munkanapokat jelent, így nem számítanak bele a hétvége napjai vagy éppen a fizetett ünnepnapok sem.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés