Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FIGYELEM!VÁLTOZÁS! Szabadság 2022 : Itt a táblázat, mutatjuk kinek, pontosan hány nap szabadság jár 2022. január 1-től az új szabályok szerint! >>>
Mindenegyben Blog - 2022. január 13. (csütörtök), 15:05

FIGYELEM!VÁLTOZÁS! Szabadság 2022 : Itt a táblázat, mutatjuk kinek, pontosan hány nap szabadság jár 2022. január 1-től az új szabályok szerint! >>> (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jan 13

Pótszabadság 2022

Ha a munkavállalónak 16 évesnél fiatalabb gyermeke van, akkor gyermekek után járó pótszabadságra jogosult az alábbi táblázat szerint:

Gyermekek után járó pótszabadság 2022-ben

1 gyermek után

2 munkanap

2 gyermek után

Hirdetés
[ ]

4 munkanap

3 vagy több gyermek után

7 munkanap

Ha a munkavállaló fogyatékkal élő gyermeket nevel, akkor fogyatékkal élő gyermekenként jár még két plusz nap pótszabadság évente. Ha valaki 50%-ban egészségkárosodott, akkor neki öt nap további pótszabadság is jár.

Nagyon fontos leszögezni viszont, hogy szabadság egy adott évben csak az aktuális évben munkában töltött napok után jár. Vagyis ha valaki egy évben csak fél évet dolgozik, akkor számára abban az évben csak a szabadnapok fele jár. Viszont ha egy munkavállalónak úgynevezett "szabadnapja van" (például igazolt orvosi vizsgálaton vesz részt, vagy tanúkihallgatáson van), akkor ezek a napok is munkával töltött időnek számítanak, így beleszámítanak a szabadság kiszámításába.

Ha valaki 18 éves kora előtt munkába áll, akkor évente öt nap pótszabadság jár neki, de ezt abban a naptári évben kapja meg utolsó esetben, melyben betölti 18. életévét.

Ha bármely munkavállalónak a munkaviszonya év közben szűnik meg, akkor a ledolgozott napok alapján arra az évre arányosan számítódnak ki a szabadság napjai.

Fizetés nélküli szabadság 2022

A fizetés nélküli szabadság intézményét a Munka Törvénykönyve pontosan meghatározza, így a fizetés nélküli szabadsággal kapcsolatban a munkavállalónak és a munkáltatónak is fontos figyelni a szabályok betartására. Részletes összefoglalót készítettünk a fizetés nélküli szabadság szabályairól és tudnivalóiról, melyet érdemes figyelmesen elolvasni.

A munkavállalót megilleti a fizetés nélküli szabadság, melynek kivétele csak az ő kérésére történhet. A fizetés nélküli szabadság időtartama alatt a dolgozó biztosítása szünetel. A munkáltató törvénysértést követ el abban az esetben, ha a munkavállalóját bármilyen módon fizetés nélküli szabadság kivételére kötelezi, ezt nem teheti meg. Akit ilyen módon szabadság kivételére kényszerítenek, akkor ezt jeleznie kell a szakszervezetnél, vagy jogorvoslati szerveknél.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés