Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Lebukott a Pfizer, átverték az egész világot a vakcinájukkal
Mindenegyben Blog - 2021. március 15. (hétfő), 18:01

Lebukott a Pfizer, átverték az egész világot a vakcinájukkal (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 már 15

Az EMA végül december 21-én engedélyezte a Pfizer/BioNTech vakcináját, azzal a megjegyzéssel, hogy a járvány körülményei között elegendően biztonságos és állandó a minőség.

Nem világos, hogy az ügynökséget mivel győzték meg. Egy november 25-i, ismeretlen, USA-beli címről érkező e-mail szerint a kifogástalan RNS aránya visszament hetven-hetvenöt százalék közé. Úgy tűnik, hogy a gyártó, szándékosan csökkentette a hatóanyag mennyiségét a piaci verseny miatt, hogy olcsóbban tudja adni a vakcinát, mégis ugyanakkora haszonnal.

A HírTV , Plusz-Minusz című műsorában is vitatkoztak az ügyről:

Hirdetés
[ ]

Az ügy most lehetőséget ad arra, hogy a gyártók az RNS instabilitásának problémájáról nyílt vitát folytassanak. Az összes új generációs RNS-vakcina – a Pfizeren felül például a Moderna, a CureVac gyártmányai – emiatt igényelnek komoly hűtést.

Az mRNS szálon még a kismértékű degradáció is nagyon lelassíthatja vagy megakadályozhatja a szál transzlációs képességét, emiatt a célantigén nem teljes kifejeződéséhez vezethet

– írta a biofarmakológia professzora, Daan J. A. Crommelin egy szaklapban. Szerinte az engedélyező hatóságoknak még ki kell dolgozniuk az mRNS vakcinákra illő előírásokat.

Hirdetés

A BMJ hiába kérdezte a Pfizert, a Modernát, a CureVacot, a brit engedélyező hatóságot (MHRA) és az amerikai engedélyező hatóságot (FDA), egyik sem válaszolt arra a kérdésre, hogy milyen mennyiségű sértetlen mRNS-t tartanak elfogadhatónak. Mindannyian arra hivatkoztak, hogy az adatok bizalmasak és kereskedelmi titkot képeznek.

Kapcsolódó cikk: Az emberiség selejtezése elkezdődött: Ön túléli?

Vessük ezt össze a magyar ellenzék és az Európai Unió illetékeseinek azzal a folyamatosan hangoztatott vádjával, hogy a kínai és az orosz vakcinákról nem tettek közzé elegendő adatot, nem elég „átláthatóak”. A helyzet az, hogy sürgős volt a vakcinák kifejlesztése, az emberiség legjobb tudósai ennyi idő alatt ennyire voltak képesek.

Minden félnek ennek megfelelő szerénységet kellene tanúsítania, és be kellene látni, hogy a tudósok nem istenek, a politikusok pedig még kevésbé. Igen, a nyugati tudósok és politikusok sem azok!

Forrás: TheBMJ …

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés