Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Maga a miniszter jelentette be a hírt! Viszlát hagyományos koporsós temetés! Se koporsó, se fejfa! Hamarosan hazánkban is bevezetnék EZT a merőben ÚJ temetési módszert! Sokan felháborodtak mikor meglátták, annyira durva: - Önök eltemetnék ÍGY a hozzátartozójukat?
Mindenegyben Blog - 2021. július 15. (csütörtök), 07:02

Maga a miniszter jelentette be a hírt! Viszlát hagyományos koporsós temetés! Se koporsó, se fejfa! Hamarosan hazánkban is bevezetnék EZT a merőben ÚJ temetési módszert! Sokan felháborodtak mikor meglátták, annyira durva: - Önök eltemetnék ÍGY a hozzátartozójukat? (4. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 15

A zöld temetést választók jelentős része még a balzsamozást is elutasítja, hiszen ennek során nem lebomló vegyi anyagok kerülnek testébe, miután elhunyt.

Sokan közülük pedig úgy látják, értelmesebb dologra is elhasználhatnák azt a 70 ezer köbméter fát, amit csak az USA-ban a temetési eszközök – koporsók, ravatalok – készítésre használnak fel évente, például 2000 családi ház faanyag-szükségletének fedezésére.

Hirdetés
[ ]

Ugyanakkor a hamvasztás is jelentős környezeti terhelést von maga után: a hagyományos gáztüzelésű krematórium 320 kilogramm szén-dioxidot bocsát a légkörbe egyetlen test elégetésekor, és 2-4 gramm higany marad hátra a fogakból.

Egyre többen választják a "zöld temetést" (illusztráció)FORRÁS: AFP/PATRICK SEEGER

Nagy-Britanniában mindenesetre már 270 zöld temető van, a temetések 9 százaléka pedig már zöld temetés. Ez azt jelenti, hogy a testeket viszonylag sekély sírokba helyezik, fűzfával vagy mással takarva azokat. A zöld temetéseknél nem találkozni az egyébként szabványként használt, hat láb mély sírokkal.Hat láb túl nagy mélység ahhoz, hogy a baktériumok lebontsák a testet"– mondja gordon Tulley, aki feleségével vezet egy temetkezési parkot a Yorkshire-i erdőben és egyet Lincolnshire-ben.

Hirdetés

Néhány vállalkozó pedig ennél is tovább megy. Észak-Amerikában megjelentek a még ennél is környezetkímélőbb, a testet hidrolízissel lebontó temetések. A test feloldása speciális, környezetileg nem ártalmas oldatban, majd a csontok megőrlése nem jár káros kibocsátással.

Egyes cégek vállalják, hogy az elhunyt hamvainak egy részét ékszerbe helyezik, így a hozzátartozó azt viselve emlékezhet szerettére (ilusztráció)FORRÁS: AFP/MYCHELE DANIAU

Más cégek pedig a hamvasztás kiegészítő szolgáltatásaiban látnak fantáziát: például kérésre a hamvak egy részét ékszerekbe helyezik, melyeket utána az elhunyt hozzátartozója viselhet.

Egy biotechnológiai vállalat pedig vállalja, hogy az elhunyt DNS-ét egy kis rozsdamenetes kapszulában a hozzátartozók rendelkezésére bocsátja, ha beleegyeznek, hogy az elhunyttól vérmintát vegyenek a kutatásaikhoz, és hajlandók azokat a temetési költségek egy részével támogatni is.

A TEMETKEZÉSI VÁLLALKOZÓK EGY RÉSZE UGYANAKKOR ÚGY GONDOLJA, ELLEN KELL ÁLLNI AZ ÚJ FOGYASZTÓI IGÉNYEKNEK,és meg kell maradni a hagyományos szolgáltatásoknál, azok jellegénél, hogy az elhunyttól való búcsú megőrizhesse régi méltóságát.

Más vállalkozók ugyanakkor úgy gondolják, ebben a kérdésben is az igények a döntők, így ha a megrendelők egy része vidám hangulatú vagy épp zöld temetést kíván, akkor eleget kell tenniük annak. Már csak az üzleti eredményesség okán is.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés