Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Maga a miniszter jelentette be a hírt! Viszlát hagyományos koporsós temetés! Se koporsó, se fejfa! Hamarosan hazánkban is bevezetnék EZT a merőben ÚJ temetési módszert! Sokan felháborodtak mikor meglátták, annyira durva: - Önök eltemetnék ÍGY a hozzátartozójukat?
Mindenegyben Blog - 2021. július 15. (csütörtök), 07:02

Maga a miniszter jelentette be a hírt! Viszlát hagyományos koporsós temetés! Se koporsó, se fejfa! Hamarosan hazánkban is bevezetnék EZT a merőben ÚJ temetési módszert! Sokan felháborodtak mikor meglátták, annyira durva: - Önök eltemetnék ÍGY a hozzátartozójukat? (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 15

EZEK A JELENSÉGEK SAJÁTOS VÁLTOZÁST JELEZNEK A HALÁLHOZ VALÓ KULTURÁLIS ÉS TÁRSADALMI HOZZÁÁLLÁSBAN.

Japánban például a hamvasztás aránya közel 100 százalék a temetéseken belül. Ám ott ez az arány ahhoz az elgondoláshoz köthető, ami szerint az egyénnek meg kell tisztulnia a következő élete előtt, amihez a hamvasztás eszközként szolgál.

A hamvasztás nemcsak a tengerentúlon, hanem Európában is egyre gyakoribb. Például egy Amszterdamtól nyugatra fekvő ipari parkban egy három éve működő társaság sajátos, a leginkább kompakt hamvasztásnak nevezhető szolgáltatáscsomagot kínál. 1250 euróért egyszerű koporsót, szállítást és hűtött tárolást kap az elhunyt, akit hozzátartozók jelenléte nélkül hamvasztanak el. A cégnél nem is titkolják,ELSŐSORBAN A KISPÉNZŰEKRE GONDOLNAK SZOLGÁLTATÁSAIKKAL, AKIKNEK NINCS KERETÜK DRÁGA TEMETÉSI SZERTARTÁSOKRA.

Hirdetés

A vállalkozásnak már most 2600 megrendelése akad évente.

A hűtőkről készítenek felvételeket a Budapesti Hamvasztóban 2016. május 18-án, a másnapi megnyitó előtt, a sajtó számára szervezett nyílt naponFORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

A legismertebb brit, akit eddig elhamvasztottak urnás temetés nélkül, a 2016-ban elhunyt sokoldalú művész, David Bowie volt.

Hirdetés

A BRITEKNÉL ARRA SZÁMÍTANAK, A KÖVETKEZŐ ÉVEKBEN NÖVEKSZIK A KÖZVETLEN HAMVASZTÁSOK ARÁNYA.

Ennek oka, hogy a hozzátartozók a gyász és a halottra való emlékezést különválasztják annak testétől.

Sőt, arra lehet számítani, hogy a halottól való búcsút a hozzátartozók maguk szervezik meg, és nem vállalkozóra bízzák azt.A halottaknak két életük van"– mondta 1907-ben egyik tanulmányában Robert Hertz szociológus. Az egyik élet természeti-biológiai jellegű, a másik kulturális-társadalmi. Napjainkban ez utóbbi kiteljesedését látják sokan, különösen a digitális technikáknak köszönhetően.

Így könnyen lehet, a viktoriánus kori sötét temetők hamarosan újfajta búcsúztatásnak adhatnak otthont, amennyiben a hamvasztást annak eseményétől független gyászszertartás is kísérné, és ezzel párhuzamosan a virtuális terekben,A KÖZÖSSÉGI FELÜLETEKEN IS MIND NAGYOBB SZEREPET KAP AZ ELHUNYTRA VALÓ EMLÉKEZÉS.Elengedő csak arra gondolni, hogy a Facebook bizonyos feltételek esetén megengedi egy elhunyt profiljának további működtetését is.

Bizonyos feltételek esetén egy elhunyt profilja továbbra is aktív maradhat a Facebookon (illusztráció)FORRÁS: PIXABAY

A hamvasztást is kiütheti a zöld temetés

A korábban jelzett fogyasztói igények változásának egyik sajátos példája, hogy egyre többen szeretnének környezetbarát, „zöld temetést" akkor, ha eltávoznak az élők sorából. Míg 2010-ben az amerikaiak 40 százaléka gondolta így, addig2015-RE AZ ARÁNY 60 SZÁZALÉK FÖLÉ KÚSZOTT.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés