Érdekelnek a legjobb receptek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Finom receptek
Ez a cég bevezette a 4 napos munkahetet, az eredmények nagyon biztatóak
Mindenegyben Blog - 2019. augusztus 14. (szerda), 15:59

Ez a cég bevezette a 4 napos munkahetet, az eredmények nagyon biztatóak (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 aug 14
Hirdetés

A VERSA nevű ausztrál médiaügynökség bő egy évvel ezelőtt kísérleti jelleggel bevezette a 4 napos munkahetet. Jonnyy Clow ügyvezető igazgató a következőket mesélte a döntéssel kapcsolatban:

“Szerdánként bezárjuk az irodánkat, hogy dolgozóink elintézhessék ügyes-bajos dolgaikat, sportoljanak, a családjukkal legyenek, vagy épp aludjanak egy nagyot hétközben is, ahelyett, hogy a hétvégére várva dolgoznának le öt munkanapot zsinórban – írja a tudasfaja.com.

Az ötlet a cég vezérigazgatójától, Kath Blackmantől származott, aki maga sem gondolta volna, hogy a kísérleti jellegű 4 napos munkahét ekkora siker lesz mind a munkavállalók, mind a cég számára.

Hirdetés

“Több olyan intézkedést is bevezettünk, amely rugalmasabbá tette a dolgozóink életét, de ez tarthatatlan volt, mert mindenki különbözőképp használta fel az extra szabadidejét. Ekkor határozott úgy Kath, hogy mindenki számára egy fix szabadnapot ad a hét közben.” – folytatta az ügyvezető igazgató. 

“Azért esett a választás a szerdai napra, mert az a munkahét közepe. Így a hét gyakorlatilag két apró szakaszra bomlott, ami egy merőben új modellt jelent mindenki számára. A péntek egyébként is egy hagyományosan laza nap a legtöbb cégnél, amikor a dolgozók hamarabb hazamennek, vagy hosszabb szüneteket tartanak munkaidőben. Végül annyira bevált a dolog, hogy az eredeti, egy hónapos tesztidőszak három hónapos lett, aztán hat, most pedig már több, mint egy éve ebben a rendszerben dolgozunk. Világossá tettük a dolgozóink számára, hogy ha az extra szabadnap a munka minőségének rovására megy, azonnal visszaállunk az eredeti rendszerre, és ez remek motivációt jelent a számukra.”

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (3)

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Hirdetés